Burno u Milanu, trener Pijoli zagrmeo: Nećete me uvući u te prljave igre!

24.02.2021

15:14 >> 15:16

0

Autor: D. B.

Šef struke Milaneza obratio se medijima uoči sutrašnjeg revanša 1/16 finala Lige Evrope

Burno u Milanu, trener Pijoli zagrmeo: Nećete me uvući u te prljave igre!
Copyright Profimedia/ Andrea Staccioli / Insidefoto /Sipa

Izgleda da su novinari u Italiji već otpisali Crvenu zvezdu. Tokom konferencije za medije trenera Milana Stefana Pijolija, o šampionu Srbije gotovo da nije bilo reči. A pričalo se, nije da nije…

Aktuelne teme bile su kako će se Zlatan Ibrahimović pripremati tokom odsustva iz tima i odlaska u Sanremo, pa zbog čega Pijolijev kapiten Alesio Romanjoli igra slabo, da li je tim izdrman posle poraza od Intera u gradskom derbiju odigranom prošlog vikenda…

Jedini koji je uopšte govorio o Zvezdi bio je sam Pijoli.

Meč počinjemo sa malom prednošću, ali biće nam potrebna jako dobra utakmica da bismo prošli u sledeću rundu. Imamo tim koji ima iskustvo, iako smo mladi. Ima mnogo žele i odlučnosti da se kvalifikujemo. Naš put do ovog meča je bio komplikovan. Posle derbija nismo imali osmeh na licu, ali smo već mislili na sledeći meč i kako da dokažemo svima da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Vidim i volju i želju za takvim nečim u igračima. Do kraja sezone je ostalo 90 dana i sada ulazimo u period u kome se odlučuje – objasnio je Pijoli, pre nego što je krenuo da govori o temama koje nisu striktno vezane za revanš 1/16 finala Lige Evrope.

Ono što je bilo prvo i osnovno je kako će tim podneti činjenicu da će mu na treninzima nedostajati Zlatan Ibrahimović koji je će biti specijalni gost na muzičkom festivalu Sanremo.

Program njegovog treninga je već definisan i određen. Razgovarali smo proteklih dana i sve je utvrđeno. On će biti u konkurenciji za mečeve, ali neće trenirati sa nama. On je takav, ovo će mu doneti još veću odlučnost da pomogne timu.

Bilo je još pojedinaca, osim Ibrahimovića, o kojima je šef struke Milana pojedinačno govorio.

Kada nivo timske igre nije na najvećem nivou, onda ni individualni kvalitet ne dolazi do izražaja. Tonali igra standardno dobro i njegova forma je sve bolja i bolja. To nije slučaj kod Benasera. Nije više povređen, ali mu mišić nema onu elastičnost kao pre. Mora da nastavi da radi i da se nada da će se vratiti uskoro.

Pročitajte još

Ipak, najviše prašine podiglo se kada je na red stigao kapiten Alesio Romanjoli i kvalitet njegovih igara u poslednje vreme.

Uvek pobeđujemo kao tim i gubimo kao tim. Neću da se uključim u te prljave igre i da tražim krivca. On je kapiten Milana. Učinio je mnogo da bi ostvarili dobre rezultate i pomogao je da se razviju mladi igrači. Mi smo tim i posle poraza – objasnio je Pijoli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike