Fjorentina kao FSS: Direktor Prade tvrdi "Ja sam za sve kriv, a ne predsednik Komiso"

03.12.2020

18:51 >> 18:56

0

Dobro poznate reči srpskim navijačima izgovaraju se i u Firenci ovih dana

Fjorentina kao FSS: Direktor Prade tvrdi "Ja sam za sve kriv, a ne predsednik Komiso"
Copyright Printscreen/Yotube

Direktor Fjorentine Daniele Prade kao da poslednjih dana čita izjave na srpskim medijima povodom neuspeha naše reprezentacije u baražu i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. Prade preuzima odgovornost za loše igre i rezultate “ljubičastih” i tvrdi da predsednik  Roko Komizo nije kriv za 17. mesto i svega osam osvojenih bodova iz devet mečeva.

Pročitajte još: Sve o prvom šampionatu Evrope u dobra pandemije: 18 hrabrih devojaka iz Srbije kreće u boj

Prada je u obrazloženju svog rada i delovanja uprave izneo i nekoliko zanimljivih podataka, koji se tiču dvojice srpskih reprezentativaca Nikole Milenkovića u Dušana Vlahovića.

– Predstavljam kompaniju, Roko Komisa, porodicu i celu Fjorentinu. Želim da opišem stanje našeg duha i da kažem da smo svi veoma razočarani i nezadovoljni, jer navijači ne zaslužuju trenutno stanje i mi to dobro znamo. Pročitao sam puno kritika, ali dajem vam do znanja da je predsednik potrošio mnogo novca od kad je došao u klub. Preko 300.000.000 evra je utrošeno, a jedina greška može biti što sma ja izabrao ljude. Ja sam odghovoran za sve, nikad mi nisu postavljena ograničenja. Odluke su bile moje ili sam ih delio, ali uglavnom ja sam bio umešan. U timu imamo 12 reprezentativaca i dva mlada reprezentativca i ne bismo smeli da budemo kakvi smo sada. Ne možemo izgubiti od Sampdorije, Specije, Beneventa. Ovde je dvoje odgovornih – tim i ja.

Vlahović?

– U njegovom slučaju sam stigle dobre ponude iz Rome i engleskog kluba, ali smo ih odbili. To pokazuje da smo razmišljali o napredovanju tima.

Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP

Riberi?

– Žao mi je što ne mogu da pokažem njegov video koji mi je posla sa trake za trčanje. Frenk ima ozbiljan problem sa člankom, još nije igrao 100 posto spreman neku utakmicu. On je strastven, nedostaju mu navijači i pun stadion

Milenković i Pecela?

– Odbili smo sve ponude. Vršimo pritisak i dalje na igrače.

Printscreen/Instagram/FSS

Italijanska “Korijera delo sport” izvestila je da je Milenković odbio produženje ugovora koji ističe u junu 2022. godine. Dakle, sledeće leto biće poslednja prilika za pristojnu zaradu od njegovog transfera, jer u suprotnom na zimu srpski štoper dobija pravo da pregovara sa novim klubom i da napusti “ljubičaste” bez obeštećenja tokom leta.  Isti list navodi da je prvi u redu Milan, a navodno je i Milenković izrazio želju da pređe među “rosonere”, gde ga čeka trener Stefano Pjoli.

Pročitajte još: Kakav omaž velikom Dijegu (foto+video)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike