KRAJ: Asano je Partizanov motor, "valjak" protiv Vojvodine nastavio trijumfalni niz (VIDEO)

02.03.2021

14:28 >> 17:34

0

Autor: Adam Štulić

Derbi 25. kola Superlige na stadionu u Humskoj završen pobedom crno-belih

KRAJ: Asano je Partizanov motor, "valjak" protiv Vojvodine nastavio trijumfalni niz (VIDEO)
Copyright MN Press

Vanredno, 25. kolo Superlige Srbije, otvoreno je derbijem na stadionu u Humskoj ulici, gde su fudbaleri Partizana savladali Vojvodinu 2:0.

Rivalstvo dva kluba poslednjih sezona podignuto je na viši nivo, pa je neretko na njihovim susretima bilo i više tenzije nego na “večitom derbiju”.

Ipak, ovaj duel beogradskih crno-belih i novosadskih crveno-belih nije obilovao velikim nabojem, a rešen je sa dva gola Takume Asana, u 25. i 64. minutu.

Pročitajte još

Novosađani su tako poraženi od Partizana posle tri uzastopna trijumfa u duelima sa crno-belima, koji su pak pobedniči niz produžitli na 14 utakmica.

90+3′ – KRAJ

Vojvodina je pokušavala bukvalno do poslednjeg sekunda da postigne počasni pogodak, ali je Vladimir Stojković sa nekoliko sjajnih intervencija uspeo da sačuva mrežu. Meč je završen pobedom Partizana 2:0.

90′ – NADOKNADA VREMENA

Pošto je Milošu Jojiću pokazao žuti karton, Milanović je odlučio da meč produži za još tri minuta.

85′ – BAJBEK, MARKOVIĆ

Mogli su crno-beli sve da reše. Suma je odlično povukao kontranapad, na ivici kaznenog prostora odlučio se da na levoj strani proigra Bajbeka. Frncuski napadač je gađao po zemlji drugi ugao, ali je njegov šut sa desetak metara odbranio golman Vojvodine. U 89. minutu pokušao je Lazar Marković, ali je njegov šut sa dvadesetak metara završio pored stative.

MN Press

78′ – BURNI PROTESTI STANOJEVIĆA

Veoma je ljut bio trener Partizana posle odluke Milanovića da dosudi faul za Vojvodinu, smatrajući da je prethodno fauliran Ivan Obradović. Dobio je žuti karton. Prethodno je Drinčić šutirao preko gola iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara udaljenosti od Stojkovića.

70′ – PRILIKA ZA VOJVODINU

Najbolja šansa za “lale” u dosadašnjem toku meča. Drinčić je izveo skraćeni korner sa desne strane, uputio je oštar centaršut u peterac. Stojković nije uspeo da uhvati loptu iz dva pokušaja, ona je palla na nogu jednom fudbaleru Vojvodine koji je u velikoj gužvi šutirao, ali je bio izblokiran. Posle kornera nije bilo velike opasnosti za crno-bele. Odmah potom dvostrukog strelca Asana zamenio je Bajbek.

64′ – GOOOL (VIDEO)

Partizan vodi 2:0, strelac je Asano. Sve je prethodno maestralno odradio Natho. Izraelski reprezentativac je fenomenalnom asistencijom “spojio” Japanca sa golom, posle čega je Asanu preostao lakši deo posla, da sa šest, sedam metara pošalje loptu u mrežu “lala”. Odmah potom, Natha je zamenio Suma.

62′ – LALATOVIĆ MENJA

Pošto je Milanović pokazao žuti karton Bojiću, Lalatović je napravio dvostruku promenu. Gemović je na terenu umesto Simića, dok je Zukić zamenio Mrkajića.

53′ – MIRNO

Za razliku od prvog poluvremena, koje je proteklo u dobrom tempu, uvod drugog dela igre je znatno sporiji i mirniji.

MN Press

46′ – PROMENE U OBA TIMA

Oba trenera odlučili su se za promene u sastavima tokom pauze. Stanojević je umesto Jovića na teren poslao Lazara Markovića, dok je Lalatović napravio dvostruku promenu. Bojić je zamenio Novevskog, dok je Stojković ušao u igru umesto Devetka.

45′ -POLUVREME

Čim je istekao 45. minut, glavni arbitar meča Miloš Milanović odsvirao je kraj prvog poluvremena.

44′ – ASANO

U razmaku od tridesetak sekundi Asano je imao dva pokušaja. Prvo je, iz veoma povoljne pozicije, malo iskosa desne strane šutirao veoma tralajvo sa dvadesetak metara, da bi se potom Japanc “obrukao”. Dobio je loptu po zemlji od Natha, bio je potpuno sam na desetak metara od gola, šutirao je iz prve, ali pored stative.

MN Press

37′ – VOJVODINA PRITISKA

Posle gola Asana težište igre se prebacilo na polovinu Partizana. Pritiskaju fudbaleri Vojvodine crno-bele, ali blagu terensku inicijativu nisu materijalizovali konkretnijim napadom na gol Stojkovića.

29′ – STOJKOVIĆ

Drinčić je izveo korner sa leve strane, lopta je išla direktno u gol, ali je Stojković bio oprezan i uspeo je da izboksuje loptu.

25′ – GOOOL (VIDEO)

Partizan vodi od 25. minuta golom Asana. Jojić je uposlio Japanca u kaznenom prostoru Vojvodine, delovalo je da je Asano otišao suviše iskosa, ali je šutirao veoma precizno i pogodio malu mrežu  gola “lala”.

17′ – PRVI ŽUTI KARTON

Mladi Novevski je dobio prvi žuti karton na meču, zbog zakasnelog starta nad Igorom Vujačićem.

12′ – BORBENO

Bliži se istek prve trećine prvog poluvremena. Utakmica je veoma borbena, Vojvodina je nekoliko puta zapretila centaršutevima sa desne strane, ali je Stojković bio koncentrisan i bez mnogo problema je otklanjao opasnost.

7′ – JOJIĆ

Prvi su zapretili crno-beli. Jojić je povukao loptu po desnoj strani, na ivici kaznenog prostora uposlio je Asana, koji mu je odigrao povratno dodavanja. Vezista Partizana je šutirao iskosa, sa desetak metara, ali je lopta otišla pored stative.

MN Press

1′ – POČEO MEČ

Derbi u Humskoj je počeo tako što su fudbaleri Partizana prvi krenuli s centra. Crno-beli će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod severne tribine.

15.30′ – SASTAVI

PARTIZAN: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Šćekić, Jojić, Asano, Natho, Jović, Holender.

VOJVODINA: N. Simić, Andrić, Bralić, Saničanin, Devetak, Đorđević, Drinčić, Vukadinović, Novevski , V. Simić, Mrkaić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike