Zvezda "overila" prolaz: Remijem do rekorda!

03.12.2020

19:45 >> 19:48

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli prekinuli pobednički niz, ali i pored toga idu u šesnaestinu finala Lige Evrope

Zvezda "overila" prolaz: Remijem do rekorda!
Copyright MN Press

Cilj je ostvaren, a želja navijača za prvim mestom u grupi, ipak, ostavljena za neki drugi put.

Moglo se i naslutiti po izjavama Dejana Stankovića na konferenciji za medije uoči utakmice da Crvena zvezda protiv Hofenhajma neće juriti pobedu veću od dva gola, već će se koncentrisati na to da ne bude novih povreda u ionako “osakaćenom” timu i da povoljnom rezultatom – što je podrazumevalo i remi – definitivno obezbedi plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Tako je i bilo: Crvena zvezda – Hofenhajm 0:0. (tok utakmice)

To znači da crveno-beli, uprkos pobedi Slovana nad Gentom 2:1, potpuno rasterećeni putuju u Liberec na utakmicu poslednjeg kola grupne faze, idućeg četvrtka.

 

Posle ne preterano zanimljivog prvog poluvremena, tokom kog je jedino vredna pomena bila sjajna “parada” Borjana na šut Dabura u 37. minutu, u nastavku je viđeno nešto više uzbuđenja, uglavnom pred golom Zvezde. Kapiten Borjan je, međutim, još jednom bio na svom uobičajenom nivou i u nekoliko navrata sačuvao svoj tim poraza.

Ovim bodom crveno-beli su oborili rekord po broju bodova osvojenih u grupnoj fazi, pošto sada imaju 10 – jedan više nego ekipa iz 2017. godine, koja je takođe u Ligi Evrope, pod vođstvom Vladana Milojevića imala dve pobede i tri remija u duelima sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovom.

CRVENA ZVEZDA – HOFENHAJM 0:0

ZVEZDA:  Borjan – Pankov, Milunović, Degenek – Gajić, Petrović, Sanogo, Ben (80. Eraković) – Kanga (80. Nikolić), Spiridonović (46. Vukanović) – Falćineli (89. Boaći).
HOFENHAJM: Bauman – Skov (89. Sesenjon), Bogard, Fogt, Nortvajt, Džon – Gajger (58. Griliš), Rudi (72. Nuhu) – Gaćinović (72. Baumgartner), Klaus, Dabur (46. Kramarić).
Sudija: Bobi Maden (Švajcarska).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike