Miralem Sulejmani: Odrastao sam sa Tadićem, radujem se meču u Amsterdamu

09.03.2021

20:21 >> 20:22

0

Prva zvezda Jang bojsa igra protiv bivšeg kluba čiji je dres nosio pet godina i doneo mu tri titule

Miralem Sulejmani: Odrastao sam sa Tadićem, radujem se meču u Amsterdamu
Copyright Profimedia

Povratak u Amsterdam na prvi meč osmine finala Lige Evrope protiv svog bivšeg kluba Ajaksa neće biti samo sa te strane zanimljiv za nekadašnjeg reprezentativca Srbije i veznog igrača švajcarskog Jang bojsa Miralema Sulejmanija. Posle mnogo godina ponovo će se susreti na terenu sa Dušanom Tadićem, vršnjakom i saigračem u mnogim selekcijama Srbije, od najmlađih kategorija, pa do ekipe “orlova”.

– Radujem se susretu sa Tadićem. Odrasli smo zajedno, igrali smo za mlade reprezentacije Srbije – kaže Sulejmani, koji ima još dvojicu saigrača iz vremena kada je branio boje Ajaksa od 2008. do 2013. godine:

– Igrao sam sa Martinom Stekelenburgom i Dejvijem Klasenom. Moje vreme u Amsterdamu bilo je veoma posebno, igrao sam tamo pet godina. Imao sam uspona i padova, ali to je normalno u fudbalu. Uspesi su mi ostali u najlepšem sećanju. Naravno, sećam se i navijača, koji su me uvek podržavali, kao i prve titule u mojoj profesionalnoj karijeri. To je bila trideseta u istoriji Ajaksa. Tada smo na dresu dobili treću zvezdicu.

Profimedia

Srpski fudbaler kaže da je za vest sa žreba saznao na aerodromu, po povratku iz Leverkuzena, gde je igrao revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope. U sms od sestre dobio je informaciju da će se ponovo “upoznati” sa starim klubom.

Pročitajte još

– To je zaista posebna utakmica za mene. Baš me obradovao žreb, jer ću ponovo igrati na Amsterdam areni. Došao sam tamo u mojoj drugoj profesionalnoj sezoni posle igranja za Herenven. Na početku nisam shvatao koliki se pritisak stvara kada si  igrač Ajaka, ali kako je vreme prolazilo, naučio sam da se nosim i sa tim. Navijači uvek očekuju uspeh. Ali u pet godina smo osvojili tri titule.

Sulejmani je došao za tada rekordnih 16.250.000 evra na insistiranje holandske fudbalske legende Marka van Bastena koji je te godine vodio “kopljanike” kao šef stručnog štaba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike