KRAJ: Barsa bez novog čuda protiv Parižana, Salah i Mane odveli Liverpul dalje

10.03.2021

19:30 >> 22:03

0

Autor: N. St.

Dva meča elitnog takmičenja su na programu večeras

KRAJ: Barsa bez novog čuda protiv Parižana, Salah i Mane odveli Liverpul dalje
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Iznenađenja nije bilo u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona. Tražili su Barselona i Lajpcig šansu da prođu u narednu fazu, nisu u tome uspeli.

Pari Sen Žermen i Liverpul su ekipe koje nastavljaju borbu za “ušati pehar”. Izabranicima Maurisija Poketina je bio dovoljan remi u prestonici Francuske za prolaz (1:1), dok su puleni Jirgena Klopa slavili na neutralnom terenu u Budimpešti (2:1).

Katalonci su bili bolji tim u većem delu meča i verovatno su zaslužili više, ali to rezultat ne pokazuje. Tragičar je bio Lionel Mesi koji je u nadoknadi prvog dela promašio penal koji je mogao dodatno da stvori pritisak domaćinu.

Kada je meč na “Puškaš areni” u pitanju, “crveni” su bili strpljivi, svesni prednosti koje imaju i onda su u razmaku od tri minuta dali dva gola preko Salaha i Manea i “overili” prolaz.

Dešavanja sa utakmica ste mogli da pratite na portalu “24sedam“.

Pročitajte još:

90+3′ – ZAVRŠENO JE I U PARIZU

Završena je utakmica i u prestonici Francuske. Pobednika nije bilo (1:1), dalje ide PSŽ.

90+2′ – GOTOVO U BUDIMPEŠTI

Meč u Budimpešti je završen. Liverpul je pobedio sa 2:0.

90′ – PROMAŠAJ MBAPEA

Jedna od retkih prilika za PSŽ na meču. Mbape je odlično prošao, namestio se i šutirao pored gola.

88′ – KLOP ZAVRŠIO SA IZMENAMA

Napravio je Klop i poslednje dve promene. Ušli su Cimikas i Okslejd-Čembrlen umesto Manea i Robertsona.

85′ – BEZ UZBUĐENJA

Nema mnogo uzbuđenja ni na jednom od dva stadiona. Liverpul ima malo više loptu u posedu, ali se to uglavnom završava potezom Origija koji pravi dosta grešaka.

80′ – BARSELONI TREBA ČUDO

Zaista je pravo čudo potrebno Barseloni da bi prošla dalje. Imaju sve manje vremena za to. Kuman je napravio trostruku izmenu, ušli su Brajntvajt, Pjanić i Moriba umesto Busketsa, Pjanića i Dembelea. I Klop je napravio promenu, ušao je Milner umesto Vajnalduma.

74′ – MANE STAVLJA TAČKU

Salah ostavlja loptu Keiti, ovaj pronalazi Origija koji je šalje u peterac gde Mane rutinski matira Gulašija i tako stavlja tačku na nadu Lajpciga.

71′ – NOVE PROMENE

Izmene u Budimpešti. Klop je uveo Origija i Keitu umesto Žote i Tijaga, a Nagelsman Haidaru umesto Olma.

70′ – SALAH ZA 1:0

Sjajna akcija Liverpula, Žota je sjajnim potezom pronašao Salaha, Egipćanin je bio strpljiv, pronašao je bolju poziciju za šut i pogodio. Ogromna prednost za Liverpul.

69′ – NAVAS ODLIČAN

Korner za Barselonu, Buskets šutira odlično, Navas fenomenalno interveniše.

65′ – PREČKA SORLOTA

Hvang je centrirao, Sorlot je šutirao glavom, Alison je već bio savladan, lopta je pogodila prečku.

61′ – MARKINJOS SPASILAC

Odičan napad Barselone, Mesi se našao u petercu, spremao se da šutira, ali je Markinjos maestralnim uklizavanjem spasao gotovo siguran gol.

59′ – IZMENE

Izmene na obe utakmice. Poketino je izveo Drakslera i Guaeja, uveo Di Mariju i Danila. Nagelsman je u Lajpcigu sve karte bacio na napad, uveo je He-Čan Hvanga umesto Poulsena.

56′ – OPAO TEMPO

Tempo u Parizu je znatno opao. Barselona i dalje ima loptu više u svom posedu, ali nisu ni izbliza toliko opasni kao u prvom delu.

51′ – ŽOTA U OFSAJDU

Odlična prilika za Liverpul, Mane je poslao loptu u prostor, Žota je primirio, šutirao, Gulaši je odbranio, Slaah nije uspeo to da popravi, ali je ubrzo pokazano da je linijski sudija podigao zastavicu i da gol ne bi bio priznat zbog ofsajda.

46′ – NASTAVLJENE SU UTAKMICE

Oba meča su počela, krenulo je drugo poluvremene. Poketino je napravio jednu izmenu, Kurzava, koji je nekako izbegao da dobije drugi žuti karton posle skrivljenog penala, je izašao. Ušao je Dialo. U Budimpešti nema izmena.

45+4′ – POLUVREME

Florenci izbacuje loptu sa gol linije i spasava PSŽ. U Budimpešti je posle kiksa Upamekana Liveprul mogao da poved,e nije iskoristio zicer. U Parizu je 1:1 na poluvremenu, u Mađarskoj nema golova.

45+3′ – MESI NE POGAĐA

Mesi je uzao loptu, šutirao, Navas je pročitao stranu, lopta se odbila do prečke i otišla u korner. Veliko slavlje Parižana. Potom je usledila nova provera iz VAR sobe, da se utvrdi da li je Navas bio na liniji ili se pomerao. Nije bilo ponavljanja.

45′ – PENAL ZA BARSELONU

Neopreznost Kurzave prilikom pokušaja da izbije loptu, udara Grizmana koji pada. Sudija Tejlor pokazuje na “kreč”, ali čeka potvrdu iz VAR sobe i potvrđuje odluku.

40′ – KATALONCI OPET PRITISKAJU

Barselona i dalje pritiska. Tražili su gosti penal kada su Dest i Navas krenuli po loptu, defanzivac Katalonaca je pao. Tražili su penal, Tejlor je odmahnuo rukom i pokazao De Jongu žuti karton zbog protesta. U Budimpešti je Žota imao veliku priliku, šutirao je dobro, Gulaši je još bolje intervenisao.

38′ – KILIJAN ZA ISTORIJU

Gol koji je Mbape postigao je bio istorijski. To mu je bio 25. pogodak u elitnom takmičenju čime je postao najmlađi igrač u istoriji koji je stigao do te brojke sa 22 godine i 80 dana. Prethodno je rekord držao Mesi sa 22 godine i 286 dana.

37′ – EVROGOL MESIJA!

Mesi je dobio loptu, ostavili su mu previše prostora, šutirao je sa oko 20 metara veoma snažno, lopta je “pobegla” od Navasa i završila u mreži.

35′ -DEMBELE PONOVO

Još jedna prilika za Dembelea. Ovog puta je imao dovoljno prostora da se namesti, da šutira, loše je to uradio, Navas je intervenisao. Kuman pravi prvu promenu, Mingeza koji ima žuti karton izlazi, Firpo ulazi u igru. Deluje da je trener Katalonaca odlučio da napravi ovaj potez zato što i on i njegov partner u štoperskom tandemu Lengle imaju po žuti karton.

33′ – ŠANSE ZA LAJPCIG

Dve dobr šanse u kratkom razmaku je imao Lajpcig. Kampl je prvo šutirao veoma precizno, Alison je bio na mestu. Posle toga je Forsberg bio u još boljoj poziciji, ali  je promašio gol.

31′ – MBAPE SA PENALA ZA PREDNOST

Odgovornost je preuzeo Mbape, šutirao odlično, loptu poslao u jednu, golmana u drugu stranu. Ogromna prednost za PSŽ, ukupno 5:1.

28′ – VAR PROVERA

Neverovatna glupost Lenglea, pravi faul u kaznenom prostoru. Sudija Tejlor odlazi da pogleda snimak, pregled VAR-a traje neko vreme. Sudija potom pokazuje na “belu tačku” i daje žuti karton Lengleu.

24′ – PREČKA DESTA I VELIKA ŠANSA

Prošao je Dest po strani, šutirao odlično, pogodio je prečku. Nedugo zatim još jedna velika šansa za Mesija, uklizao je, ali nije bio dovoljno blizu. Potom je Argentinac pokušao atraktivno, makazicama, nije bilo dovoljno dobro. U isto vreme je Liverpul imao veliku šansu u Budimpešti. Tijago je fenomenalnim dodavanjem u prostor pronašao Salaha, Egipćanin je previše oklevao, potom ni Mane nije uspeo da zatrese mrežu. Neposredno pre toga je Žota šutirao glavom posle kornera, Gulaši je odbranio.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

21′ – SREĆA ZA ALISONA

Nkunku je centrirao sa dosta efea, Alison je krenuo po loptu, nije je uhvatio, Tijago je uz malo sreće uspeo da se snađe i da ne dozvoli veću opasnost po gol.

19′ – JOŠ JEDNOM DEMBELE

Ponovo se Dembele našao u dobroj poziciji, dobro je šutirao, Navas je opet intervenisao.

16′ – MANE I LEKARSKA EKIPA

Arnold je izveo slobodan udarc u skoku je Filips pao preko Manea, Sadio je ostao na zemlji, a sudija je pokazao da je napravljen faul nad golmanom Gulašijem. Ušla je lekarska ekipa i posle kratke pauze je Mane izašao van terena i ubrzo se vratio u igru.

13′ – OPET DEMBELE

Nova šansa za Dembelea, za razliku od prethodnog puta u drugom je šutirao veoma loše.

11′ – NAVAS  NA MESTU

Dobar napad Barselone, Dembele je primirio loptu, gađao dalji ugao, Navas je bio na mestu i sprečio pogodak.

10′ – ALISON SPASILAC

Najbolju šansu u dosadašnjem toku meča imao je Lajpcig. Olmo je šutirao, Alison je izašao napred, skratio ugao i sjajnom intervencijom sprečio gol.

9′ – SLOBODNJAK ZA MESIJA

Kurzava je napravio faul na 23 metra od gola i dobio žuti karton. Mesi je izveo slobodan udarac i poslao loptu preko prečke.

7′ – OFSAJD MANEA

Imao je Mane prvu priliku na meču, nije pogodio, ali je bio u ofsajdu.

5′ – BARSA SA LOPTOM

Od starta utakmice je Barselona ta koja ima posed lopte. Pokušavaju da pronađu ključ za odbranu Parižana, svesni da moraju što pre da postignu potodak.

1′ – UTAKMICE SU POČELE

Mečevi su počeli.

20:33′ – POSTAVE U BUDIMPEŠTI

Ovo su postave trenera za duel u Budimpešti:

LIVERPUL: Alison – Aleksander-Arnold, Filips, Kabak, Robertson – Vajnaldum, Fabinjo, Alkantara – Mane, Salah, Žota

LAJPCIG: Gulaši – Nkunku, Klosterman, Upamekano, Mukiele, Adams – Forsberg, Sabicer, Kampl, Olmo – Poulsen

20:31′ – SASTAVI U PARIZU

Ovo su sastavi ekipa za meč na „Parku prinčeva“

PSŽ: Navas – Florenci, Markinjos, Kiimpembe, Kurzava – Gaj, Paredes, Verati – Draksler, Mbape, Ikardi

BARSELONA: Ter Štegen – Alba, Lengle, Mingeza, Dest – Pedri, Buskets, De Jong – Dembele, Mesi, Grizman

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike