Ranković odlazi u Spartu iz Roterdama: I dalje bih vodio ADO da sam bio poslušan!

12.03.2021

16:04 >> 16:05

0

Srbin se nije mirio sa politikom sportskog direktora čuvenim Martinom Jolom

Ranković odlazi u Spartu iz Roterdama: I dalje bih vodio ADO da sam bio poslušan!
Copyright Profimedia

Mladi srpski stručnjak Aleksandar Ranković od sledeće sezone ponovo seda na trenersku klupu. nakon kratke epizode u ADO Den Hagu kao šef stručnog štaba, Ranković će od starta sledeće takmičarske godine pomagati Henku Frejzeru u roterdamskoj Sparti kao njegov prvi asistent.

Ranković ističe da bi i danas bio trener prestoničkog kluba da su mu vaspitanje i životne navike bile drugačije.

– Da sam govorio “da, dobro je”, i dalje bih bio trener ADO-a. Ali nisam! Ne mogu to promeniti. Trudim se da budem fer i da gledam ljude u oči. Nekima se to sviđa, drugi to ne vole. Ne mogu i ne želim da budem glumac – rekao je Ranković.

Bivši fudbaler Rada, Vitesea i Partizana suočio se tokom rada u ADO sa opstrukcijom od strane iskusnog Martina Jola, koji je odlukom rukovodstva bio određen za sportskog direktora. Zahvaljujući Jolu tokom leta su otpušteni iskusni fudbaler, a na njihova mesta dovedeni su neafirmisani fudbaleri ili članovi omladinske ekipe, pa su rezultati  bili takvi da se ADO i danas bori za opstanak u ligi.

Pročitajte još

– Sportski direktor je pričao da smo pojačani na svakom mestu i da smo napravili najbolji izbor u poslednjih deset godina. Jol je to pričao medijima i to me je povredilo. To me je zaista naljutilo – rekao je Ranković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike