Ranković odlazi u Spartu iz Roterdama: I dalje bih vodio ADO da sam bio poslušan!

12.03.2021 | 16:04 >> 16:05

Autor: Dejan Petković

Srbin se nije mirio sa politikom sportskog direktora čuvenim Martinom Jolom

Copyright Profimedia

Mladi srpski stručnjak Aleksandar Ranković od sledeće sezone ponovo seda na trenersku klupu. nakon kratke epizode u ADO Den Hagu kao šef stručnog štaba, Ranković će od starta sledeće takmičarske godine pomagati Henku Frejzeru u roterdamskoj Sparti kao njegov prvi asistent.

Ranković ističe da bi i danas bio trener prestoničkog kluba da su mu vaspitanje i životne navike bile drugačije.

– Da sam govorio “da, dobro je”, i dalje bih bio trener ADO-a. Ali nisam! Ne mogu to promeniti. Trudim se da budem fer i da gledam ljude u oči. Nekima se to sviđa, drugi to ne vole. Ne mogu i ne želim da budem glumac – rekao je Ranković.

Bivši fudbaler Rada, Vitesea i Partizana suočio se tokom rada u ADO sa opstrukcijom od strane iskusnog Martina Jola, koji je odlukom rukovodstva bio određen za sportskog direktora. Zahvaljujući Jolu tokom leta su otpušteni iskusni fudbaler, a na njihova mesta dovedeni su neafirmisani fudbaleri ili članovi omladinske ekipe, pa su rezultati  bili takvi da se ADO i danas bori za opstanak u ligi.

Pročitajte još

– Sportski direktor je pričao da smo pojačani na svakom mestu i da smo napravili najbolji izbor u poslednjih deset godina. Jol je to pričao medijima i to me je povredilo. To me je zaista naljutilo – rekao je Ranković.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam