Rad odneo bod iz Ivanjice, Lučanci klize ka dnu, a u Kruševcu lakše dišu posle Bačke

14.03.2021

15:40

0

Borba za opstanak u Superligi sve neizvesnija, jer se povećava broj kandidata za ispadanje

Rad odneo bod iz Ivanjice, Lučanci klize ka dnu, a u Kruševcu lakše dišu posle Bačke
Copyright MN Press

U važnom meču za opstanak u Superligi, u Ivanjici su fudbaleri Rada osvojili bod odigravši 1:1 (0:1) sa domaćim Javorom. Mladost u Lučanima nije uspela da savlada Metalac (1:1), pa su sve bliži donjem delu tabele i borbi za goli superligaški život. Konačno, u Kruševcu je Napredak potvrdio da je bolji tim od Bačke pobedom od 2:1, dok je Inđija slavila minimalnih 1:0 protiv Novog Pazara.

Javor nije došao do važna tri boda i to im se dešava već dve utakmice na svom terenu, protiv direktnih rivala u borbi za opstanak. Fudbaleri Rada poveli su golom Kaluđerovića u 33. minutu, da bi domaćima bod sačuvao mladi Ilić pogotkom u 71. minutu. U Lučanima su, takođe, gosti došli prvi do gola. Prestiž je bio precizan u 28. minutu, a Bojović je doneo izjednačenje deset minuta kasnije.

Najveća drama odigrala se u Inđiji. Gosti su se grčevito branili želeći da bodom naprave sebi korak ka ostanku ligu i istovremeno Inđiju da gurnu još dublje u zonu ispadanja, ali im je planove u 89. minutu pokvario Bastajić. Napredak se polako penje i izlazi iz davljeničkog statusa, u čemu im je mnogo pomogla pobeda i tri boda iz susreta sa Bačkom. Marjanović je već u 2. minutu pokazao ozbiljna namere domaćih, a potvrdu je golom u 61. dao Melunović tako da je Ašćerićev gol u 73. minutu mogao samo da zabrine trenera Kruševljana Milana Đuričića, ali nije mogao da utiče na raspodelu bodova.

Pročitajte još

U ponedeljak se sastaju:

Proleter – Spartak 14.00

Radnik – Vojvodina 14.00

TSC – Mačva 14.00

Voždovac – Crvena zvezda 16.05

Partizan – Zlatibor 18.10

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike