Piksi otvoreno o problemima "orlova": Da li SMS i Tadić mogu zajedno i zašto nije pozvao Kolarova

16.03.2021

08:34 >> 09:51

0

Autor: D. B.

Novi selektor Srbije debitovaće na klupi na meču protiv Republike Irske 24. marta

Piksi otvoreno o problemima "orlova": Da li SMS i Tadić mogu zajedno i zašto nije pozvao Kolarova
Copyright MN Press

Bliži se dan kada će Dragan Stojković Piksi debitovati na klupi Srbije. Prvi izazov za “orlove” biće duel u kvalifikacijama za odlazak na SP protiv Republike Irske (24. mart), a onda slede i dueli sa Portugalijom (27. marta) te gostovanje u Azerbejdžanu (30. mart).

I dok se čeka da rivali predoče javnosti igrače koji će se suprotstaviti Srbiji, kod nas traje polemika oko onih na koje Piksi računa za ova tri duela. Selektor je pokušao da predoči svima kakva je njegova vizija i zbog čega je izabrao momke koje je izabrao.

Pre svega Piksi je želeo da objasni zbog čega na spisku nema Kolarova, Ljajića, Milivojevića i Maksimovića.

Kolarova i Ljajića poznajem, Milivojevića i Maksimovića ne. Odmah da raskrstimo, ništa ovde nije lično. Apsolutno nemam ništa protiv njih. Mislim da je vreme za promene. Ne da bi oni otišli, već da bi se ubrizgala svežija krv, da se mladosti da šansa. Ovo je moj izbor i niko se nije mešao u to. U ovom momentu računam na ovu grupu igrača – objasnio je Stojković u velikom intervjuu za “Mozzartsport“.

Pročitajte još

Pokušao je Stojković da reši dilemu da li u veznom redu ima mesta i za Dušana Tadića i za Sergeja Milinković-Savića u istih 11.

Zašto ne mogu da igraju zajedno? Ne vole se? Svaki dobar fudbaler može da igra. Čuo sam priču da ne mogu zajedno, ali mislim da mogu. Zavisi samo od sistema. Različiti su. Tadić je kreativac i iskusan. Sergej potencijal, visok, šuterski raspoložen, dobio obavlja posao između dva šesnaeste-raca. Znate šta je za mene enigma? Zašto ga nisam video u reprezentaciji da igra dobro – zapitao se Stojković uz napomenu da će pokušati da odgonetne tu misteriju tokom prvog okupljanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike