Real posle dve godine u četvrtfinalu Lige šampiona, Siti Borusiji nije dao ni nadu

16.03.2021

21:57 >> 22:12

0

Autor: Adam Štulić

Poznata još dva učesnika četvrtfinala elitnog takmičenja

Real posle dve godine u četvrtfinalu Lige šampiona, Siti Borusiji nije dao ni nadu
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Mančester siti i madridski Real pridružili su se Liverpulu, Portu, PSŽ i Borusiji iz Dortmunda u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto su u revanš mečevima osmine finala uspešno završili posao započet u prvim duelima protiv Borusije iz Menhengladbaha i Atalante.

Siti i Borusija su, zbog već poznatog zdravstvenog protokola u Nemačkoj za putnike koji stižu iz Engleske, i uzvratni susret prve runde nokaut faze elitnog takmičenja odigrali u Budimpešti. Večeras su nominalni domaćini bili “građani”, koji su, posle 0:2 u prvom duelu, ceo posao oko plasmana među najboljih osam klubova u Evropi završili za 18 minuta – 2:0.

Od starta meča bilo je jasno da će nemački predstavnik teško nadoknaditi zaostatak, a kakav su duel odigrali, pogotovo u prvom poluvremenu, najbolje pokazuje podatak da je napravljeno samo četiri faula, od kojih nijedan nije bio delo “građana”.

Tanjug/AP Photo/Laszlo Balogh

Gvardiolini izabranici poveli su u 12. minutu, kada je Kevin De Brujne postigao jedan od najlepših golova ove sezone i tako otklonio i najmanju dilemu što se tiče prolaska u narednu rundu takmičenja, a fudbaleri Borusije se od toga nisu ni osvestili, kada su drugi put morali po loptu u mrežu. Rutinskom egzekucijom Ilkaj Gundogan je, u 18. minutu, krunisao sjajan posao i asistenciju Fila Fodena.

Meč u Madridu (3:1) bio je za nijansu neizvesniji, pogotovo u prvih 15 minuta, kada je Atalanta naterala Real na totalnu defanzivu. Imali su gosti nekoliko poluprilika, najbolju već u trećem minutu, kada je Gosens za pola koraka zakasnio na centaršut Murijela, ali kako je prvo poluvreme odmicalo Madriđani su preuzimali inicijativu i onda iz poklona došli do gola koji im je znatno olakšao posao u nastavku meča.

Ni iz čega je “kraljevski klub” stigao do vođstva, posle velike greške golmana Atalante Sportijela. Igrao se 34. minut, čuvar mreže tima iz Bergama je jednu povratnu loptu, iako je bio bez pritiska i imao sve vreme sveta da se namesti, deganžirao pravo u noge Modriću, koji je ušao u kazneni prostor i potom proigrao Benzemu za rutinsku realizaciju i gol koji je Realu otvorio vrata četvrtfinala elitnog takmičenja.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Madriđani su poklon oberučke prihvatili i u nastavku meča, na krilima raspoloženog Vinisijusa, dotukli “grogiranog” rivala. Najpre je mladi ofanzivac maestralno prošao pored trojice defanzivaca Atalante i izašao sam pred Sportijela, kojeg je samo sreća i loša završnica Vinisijusa spasila sigurnog gola u 52. minutu, da bi sedam minuta kasnije mladi Brazilac izborio penal koji je u gol pretvorio Ramos i tako overio prvi plasman Reala među najbojih osam klubova u Evropi posle dva vezana neuspeha u osmini finala.

Pročitajte još

Do kraja meča Muriel je lepim golom iz slobodnog udarca u 83. minutu dao kakvu takvu nadu Italijanima da mogu do senzacije u finišu duela, ali je ona ugašena posle nepunih 120 sekundi, kada je Asensio krunisao dobru akciju Madriđana i asistenciju Lukasa Vaskeza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike