"Pokušao sam da ubedim Milivojevića da ne ode"

18.03.2021 | 10:58

Autor: D. B.

Aleksandar Mitrović o dešavanjima u reprezentaciji Srbije

Copyright MN Press

Jedan čovek je pokušao da ubedi kapitena Kristal Palasa Luku Milivojevića da ne kaže zbogom reprezentaciji Srbije. Pokušao je i nije uspeo.

Reč je o Aleksndru Mitroviću. Napadač Fulama je do detalja opisao u intervjuu za “Sputnjik” kako je sve to izgledalo, ali i kakve je na njega ostavila posledice promašeni penal na meču protiv Škotske.

Uz objašnjenje da je svestan da igra “najgoru sezonu u karijeri” i da mu je “žao što Ljubiša Tumbaković smanjen” Mitrogol je objasnio.

Jako je veliki gubitak to što se Luka povukao. On je jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi. Dao je 22 od 24 penala koje je šutirao, kapiten je godinama, a to govori kakav je igrač, pravi lider. U najboljim je godina, Imao je svoj razloge, on je takav da ne možete da utičete na njega kada donese odluku – objasnio je Mitrović, pa potom je dodao: – Pokušao sam da ga ubedim, kako nisam. Pričali smo dosta, nagovarao sam da da razmisli, da odloži potez. Nije vredelo. On radi ono što misli da je najbolje za njega, a moje je da poštujem. Luka mi je prijatelj, gledam ga kao brata. Između dve vatre sam: Luka-reprezentacija. Sigurno je bilo nepravde prema njemu, a najviše me boli što se Srbija olako odriče iskusnih igrača.

Pročitajte još

Mitrović je govorio i o odlasku Kolarova i ustoličenju Dušana Tadića na mesto kapitena.

Dušan je već duže vreme kapiten i zamenik kapitena. Lider je. Još dok je bio Kolarov, Tadić je bio zamenik. A i kada nije nosio traku bio je lider u svlačionici. On je za mene kapiten i legenda našeg fudbala, jedan od naših najboljih igrača. Žao mi je što je i Kolarov otišao. Mogao je još da pruži uprkos godinama jer duže od deset godina je u reprezentaciji. Čak i da ne igra svaku utakmicu, samo njegovo prisustvo u svlačionici i terenu znači za mlađe igrače.

Nekdašnji napadač Partizana, Anderlehta i Njukasla vratio se i na veče velike tuge tokom koga je promašio penal u baražu za odlazak na EP protiv Škotske.

– Tri noći nisam oka sklopio. To je bio najteži trenutak u mojoj karijeri… Ostao je gorak ukus u ustima, ali ako je neko morao da promaši i bude tragičar, neka se to dogodilo baš meni. Potrudiću se da prvi sledeći penal realizujem – objasnio je Aleksandar Mitrović koji je ponovio da nije u dobrim odnosima sa trenerom Fulama Skotom Parkerom i da zbog toga ne igra dovoljno.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Sputnjik