Luka Milivojević „bez rukavica“: Kokeza okupi tri igrača i kaže da je Muslin smenjen, a mi ostali nemamo pojma! Trebalo je da odbijemo da idemo na SP

17.03.2021

08:42 >> 11:14

0

Autor: D. B.

Kako su stvari funkcionisale dok je čovek koji mora da ode s mesta predsednika FSS vladao na njemu svojstven način

Luka Milivojević „bez rukavica“: Kokeza okupi tri igrača i kaže da je Muslin smenjen, a mi ostali nemamo pojma! Trebalo je da odbijemo da idemo na SP
Copyright MN Press

Kako su stvari funkcionisale u dobra najsnažnije vladavine Slaviše Kokeze u FSS, otkrio je momak koji nema nijedan razlog da bilo šta prećuti – Luka Milivojević.

Kapiten Kristal palasa, koji je nedavno i zvanično objavio da više neće igrati za reprezentaciju Srbije, do detalja je opisao mešetaranje čoveka koji i dalje nije podneo ostavku na mesto predsednika FSS i kakva je bila njegova uloga u ničim neizazvanoj smeni Slavoljuba Muslina s mesta selektora. I dok je Muslin pokušao tek da nagovesti šta se sve dešavalo, a  Nemanja Matić objasnio kako ne želi da priča o njemu, Milivojević je direktan.

Uz objašnjenje da je doneo tešku odluku i da je ubedljivo najveća čast u fudbalu da igraš za svoju zemlju i obraduješ sopstveni narod, nekadašnji vezista Crvene zvezde, Anderlehta i Olimpijakosa je bio više nego direktan.

– Obraz mi je čist, uvek ću moći pred njih da izađem, da kažem kako je bilo i šta je istina. To jednostavno nisam mogao da podnesem. Odustao sam, ali sam se kasnije vratio zarad reprezentacije, verovao sam da će biti bolje. Ti ljudi iz rukovodstva, privatno me baš briga za njih. Ali kao fudbalski radnici su toliko toga lošeg doneli, ne samo nama igračima, već je ceo sistem urušen. Došli smo u situaciju da nam se nijedna reprezentacija nije kvalifikovala na neko takmičenje prošle godine. To je konstantno urušavanje jednog sistema. Mi smo jedna od najtalentovanijih nacija na svetu, izvozimo puno igrača, u mlađim kategorijama smo uvek bili u vrhu. Mislim da svako treba da snosi posledice za ono što radi. To što ovi rade nema veze sa fudbalom – pričao je Milivojević za Sport klub.

On je pokušao da objasni i zbog čega se igrači nisu pobunili.

– Dobro pitanje. Mislim da smo mi igrači najveći krivci za to što se kasnije dešavalo. U to sam ubeđen. Bio je trenutak kada je smenjen selektor Muslin. Kokeza je nakon meča sa Austrijom pričao sa tri najiskusnija igrača o smeni selektora. Mi kao ekipa za to nismo znali. Kada je došlo do smene, ja sam lično zvao Ivanovića i Matića i rekao: Ljudi, hajde da probamo da spasimo trenera! Odlazi nam trener na pravdi boga. Rekli su mi da je već smenjen. Odogovorio sam: Nije smenjen ako mi nešto uradimo. Čovek nas je odveo na Svetsko prvenstvo. Ko nije za selektora?! Svi igrači su bili za selektora. Potpišemo se svi i kažemo: Ako nam oterate selektora, mi nećemo igrati za reprezentaciju. Ali da svako stane iza svog potpisa. Da smo to uradili i istupili kao grupa, oni nam ne bi mogli ništa! Hoćete da idete na Svetsko prvenstvo? OK, idete bez nas 17 ili 18! Nije realno da nam oterate trenera sa kojim smo živeli dve godine. Kada je bilo najpotrebnije, nismo bili tim. Zato smo ispaštali kasnije. Ja sam najviše ispaštao. Nisam imao javnu podršku svojih saigrača u borbi koju sam vodio. Niko od nas igrača ne veruje da možemo sami da smenimo rukovodstvo. To nije naš deo posla.

Luka smatra i da mora da se dogodi promena na čelu FSS.

– Rešenje je dovesti pravog čoveka koji će da radi u interesu srpskog fudbala. Ne da radi u svom interesu. Reprezentacija nije ni on, ni ja, ni nas 22 igrača. Reprezentacija smo svi mi koliko nas ima. Bitno je da dođe čovek koji će da vodi računa o svim mogućim kategorijama, o A selekciji, da radi za dobrobit srpskog fudbala, da se da tom poslu predano i maksimalno. To će pravi navijači da prepoznaju. Sve dok ima menadžerisanja, mešetarenja, dogovaranja, sklanjanja onih koji neće da slušaju, nikad nam neće biti bolje. Ne znam ko je taj čovek, nadam se da u našoj zemlji postoji neko ko je kompetentan. Ja sam svoju cenu skupo platio i na svojoj koži osetio. To je primer nečega što nikom više ne bi trebalo da se desi. Nekada treba da padneš da bi se digao. Možda smo mi sada pali, možda će i novi selektor nešto da promeni, ali najbitnije je da se uspostavi sistem – tvrdi kapiten kluba iz Premijer lige.

Pročitajte još

Na kostantaciju da je Nemanja Matić otvoreno rekao da je pravi čovek za to mesto Nemanja Vidić, Milivojević je oprezan.

– Rekao sam šta mislim i stojim iza toga. Što se tiče Matića i Vidiča, svako ima pravo na svoje mišljenje. Neću reći ni da sam za Vidića, ni protiv Vidića. Ja znam ko je bio Vidić i šta je uradio u svojoj karijeri. O njemu imam najbolje moguće mišljenje. Videli smo kako ne treba, nije mi jasno zašto nismo reagovali. Smena selektora pred Svetsko prvenstvo onda kada nije bio trenutak, radilo se igračima iza leđa, promena kapitena… Deset ili 11 igrača koji su bili deo grupe pred Mundijal, a onda su otpali sa spiska. Sve to je poljuljalo grupu, došli su neki novi klinci koje mi nismo ni znali. Probali smo na Svetskom prvenstvu najbolje što možemo, a nakon toga su izašli u javnost, optužili me za nešto što nisam uradio – objasnio je Milivojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike