Dinamo šokirao Murinja u Zagrebu, Arsenal se izvukao, Roma sigurna

18.03.2021

19:52 >> 20:26

0

Autor: N. St.

Najzanimljivije je bilo u Hrvatskoj

Dinamo šokirao Murinja u Zagrebu, Arsenal se izvukao, Roma sigurna
Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Tri od četiri dileme u prvim mečevima današnjeg programa Lige Evrope su rešene u 90 i kusur minuta igre, jedina preostala je rešena posle produžetaka! I to kako – potpunim šokom!

Prolaz dalje su obezbedili Arsenal, Granada i Roma, dok su Žoze Murinjo i Totenhem završili takmičenje porazom u Zagrebu.

Na „Maksimiru“ je Dinamo sa dva gola Mislava Oršića pobedila Totenhem, ali je tim rezultatom završen prvi meč u Londonu, pa je duel nastavljen.

Portugalski stručnjak je igrao sa Ljorisom, Lamelom, Alijem, Mourom, Kejnom, ušli su Bergvajn, Regeljon, Ndombele, ali niko od njih nije mogao da nađe put do gola Livakovića. Sve što skupoceni igrači engleskog tima nisu uspeli jeste neverovatni Oršić. Zatresao je mrežu u 106. minutu za het-trik. Jedinu pravu priliku do kraja je imao Kejn, ali je Livaković zaustavio taj šut.

Na „Emirejtsu“ je bilo veoma uzbudljivo. Olimpijakos je bio blizu, ali nije uspeo da iznenadi Arsenal (0:1). El Arabi je postigao gol u 51. minutu, domaćin je bio blizu gola, Obamejang je promašio nekoliko zicera, da bi defanzivac gostiju Ba sa dva nesmotrena poteza u 82. minutu dobio dva brza šuta kartona i ostavio saigrače na cedilu. Ni ulazak Lazara Ranđelovića u 63. minutu im nije pomogao. Artetini puleni su prošli zbog trijumfa u prvom meču (3:1).

Roma je u Italiji već završila posao protiv Šahtjora (3:0), a potvrdili su to u Ukrajini (1:2). Majoral je dao dva gola (u 48. i 72. minutu), a pogodak za domaćina je postigao Moraeš u 59. minutu.

Granada je ostvarila istorijski plasman u četvrtfinale ovog takmičenja. Izgubili su od Moldea (2:1), ali im je trijumf u Španiji (2:0) bio dovoljan za prolaz. Nije dobro počelo za njih, pošto je Valjeho u 29. minutu zatresao sopstvenu mrežu. Soldado je u 72. poravnao rezultata, a Hestad je u 90. sa penala doneo pirovu pobedu svom timu na „Puškaš areni“.

REZULTATI:
Arsenal-Olimpijakos 0:1
Dinamo Zagreb-Totenhem 3:0*
Molde-Granada 2:1
Šahtjor-Roma 1:2
* posle produžetka

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike