Santoš: Piksija pamtim iz igračkih dana, došli smo ovde da pobedimo

26.03.2021

16:24 >> 16:33

0

Autor: N. St.

Selektor Protugalije spreman za meč sa Srbijom

Santoš: Piksija pamtim iz igračkih dana, došli smo ovde da pobedimo
Copyright MN Press

Portugalci su spremni. Reči selektora Fernanda Santoša potvrđuju da su u srpsku prestonicu došli sa samo jednim ciljem – da osvoje tri boda.

Šef struke gostiju je na konferenciji za medije odgovarao na pitanja. Prvo je bilo vezano za Dragana Stojkovića Piksija. Dok je slušao prevodioca slatko se nasmejao.

Poznajem Piksija iz igračkih dana, još dok je igrao za Marsej. Moja obaveza je da pratim i analiziram sve. Primetio sam u meču sa Irskom da je promenio sistem igre, pre svega u odbrani. Ranije su igrali sa četvoricom pozadi, sada su tu bila petorica u poslednjoj liniji. Nemamo strah, već volju i motivaciju – jasan je Santoš.

Naglasio je da ima puno poverenje u svoje izabranike i da želi da nastavi niz nepobedivosti koji ima protiv „orlova“ do sada.

– Nije reč o mom samopouzdanju, već o samopouzdanju tima. Igramo protiv rivala kog veoma cenimo. Reagovaćemo na svaki njihov napad. Očekujemo da će i oni uraditi isto. Mi smo došli da pobedimo.

Pohvalio je potom srpske fudbalere.

Srbija ima mnogo kvalitetnih igrača poput Vlahovića, Milinković-Savića, Tadića, Mitrovića, cela ekipa je dobra, da ih ne nabrajam sve. Teško je braniti se protiv tako dobrih igrača. Trudićemo se da ih markiramo, da se branimo što bolje i da imamo što više posed lopte i da postignemo gol. Imperativ pobede? To nemamo. Imamo veru u sebe, učinićemo sve da rezultat bude dobar. Želja postoji – zaključio je Santoš.

Meč je na programu u subotu od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike