Srbin koji u dušu zna Fernanda Santosa: Ilija Ivić za 24sedam o portugalskom selektoru

27.03.2021

11:33 >> 14:06

0

Bivši as Crvene zvezde sarađivao sa Portugalcem kao igrač i sportski direktor atinskog AEK

Srbin koji u dušu zna Fernanda Santosa: Ilija Ivić za 24sedam o portugalskom selektoru
Copyright Profimedia

Srbin koji sigurno najbolje poznaje selektora Portugala je Ilija Ivić.

Nekadašnji as Crvene zvezde poslednje igračke dane u AEK radio je pod komandom iskusnog portugalskog trenera, da bi ga 2004. godine u svom prvom mandatu kao sportski direktor atinskog kluba ponovo doveo na mesto šefa stručnog štaba. Poznavajući stratega  sutrašnjeg suparnika “orlova” Ivić kaže da nas u subotu uveče na stadionu “Rajko Mitić” očekuje jedna tvrda utakmica.

Bez preterivanja Fernando Santos pripada grupi od pet najboljih taktičara na kontinentu. Njegov stil je takav da vodi računa o svakom detalju i tako priprema ekipu. Nije tajna da najveću pažnju posvećuje defanzivi, jer želi pre svega da odbrani “nulu” i da njegovi igrači iskoriste jednu grešku da bi trijumfovali minimalnim rezultatom. Takvim stilom je napravio ime i ostvario velike rezultate, posebno sa selekcijom Portugala – rekao je Ilija Ivić za 24sedam.

MN Press

Kakav je bio za saradnju?

Mogu reći da sam imao tu sreću u svojoj karijeri da s njim radim i kao fudbaler i kasnije kao sportski direktor. To je jedna fenomenalna fudbalska ličnost, visoke sportske kulture i velikog iskustva. Bilo mi je zadovoljstvo da radim s njim i jednako sam uživao, i kao igrač i kao funkcioner. Pamtim to kao jednu lepu uspomenu!

Pročitajte još

Kako vam je izgledala igra našeg tima u utakmici sa Republikom Irskom?

– Sjajno što je naša reprezentacija pobedila i sa tri boda započela ciklus za plasman na Mundijal. Mislim da su bodovi bili najvažniji, jer su oni doneli mir ekipi pred još važniji meč sa Portugalcima, koje, takođe, mislim da možemo pobediti. Ne vidim zašto ne bismo to mogli kada imamo kvalitetne i iskusne igrače!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike