KRAJ: Hrabri "orlovi" osvojili bod protiv evropskih prvaka, Mitrović spasilac! (FOTO)

31.03.2021

18:26 >> 13:16

0

Autor: N. St.

Orlovi protiv prvog favorita u grupi

KRAJ: Hrabri "orlovi" osvojili bod protiv evropskih prvaka, Mitrović spasilac! (FOTO)
Copyright MN Press

Derbi grupe A je odigran večeras. Srbija je dočekala reprezentaciju Portugalije, prvog favorita za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Posle velike borbe i svega viđenog meč je završen remijem – 2:2 (0:2).

Diogo Žota je sa dva gola na gotovo identičan način u prvom poluvremenu doneo prednost gostima, da bi izmene Piksija u pauzi bile pun pogodak. Uveo je Nemanju Radonjića koji je odmah asistirao Aleksandru Mitroviću za gol, da bi nedugo zatim posle prelepe akcije Radonjić ponovo asistirao, a Kostić smestio loptu u mrežu.

Završnicu je obeležila jedna sporna situacija kada je Stefan Mitrović izbacio loptu u nadoknadi. Kristijano Ronaldo je zbog toga bio besan.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

Pročitajte još:

94′ – KRAJ

Utakmica je završena, “orlovi” su remizirali protiv evropskih šampiona. Zavšrnicu je obeležila sporna situacija. Dmitrović je napravio glupost, Ronaldo je šutirao, lopta je završila u golu, Stefan Mitrović je uklizao i izbacio loptu sa gol linije, usledio je šut Bernarda Silve i nova intervencija Mitrovića. Ronaldo se iznervirao, bacio je kapitensku traku.

Printscreen/NovaS

92′ – CRVENI ZA MILENKOVIĆA

Uklizao je Milenković, Danilo je pao, sudija Makiele mu je pokazao direktan crveni karton. To ujedno znači da neće moći da pomogne saigračima protiv Azerbejdžana.

90′ – JOŠ TRI MINUTA

Igraće se još tri minuta u Beogradu.

87′ – JOVIĆ UŠAO

Umesto Mitrovića u igru je ušao Luka Jović.

85′ – ŽUTI ZA MITROVIĆA, UŠAO FELIKS

Bruno je pao, sudija je pokazao Aleksandru Mitroviću žuti karton zbog tog faula. U igru je ušao Žoao Feliks umesto dvostrukog strelca Dioga Žote.

82′ – ODMOR ZA TADIĆA

Umorni kapiten Tadić je napustio teren, umesto njega je u igru ušao Đuričić. Pavlović je posle duela sa Fernandešom ostao na zemlji, žalio se da je dobio udarac u koleno, ali se brzo pridigao.

80′ – BEZ KALKULACIJA

Ne kalkulišu ni jedni ni drugi. Napadaju i traže gol za pobedu.

75′ – RONALDO U OFSAJDU

Ostao je Ronaldo u dobroj poziciji, nije se dobro snašao, ali je linijski sudija podigao zastavicu, bio je u ofsajdu.

72′ – DVE PROMENE PORTUGALACA

Prve promene pravi Santoš. Ušli su Mendeš i Sančez umesto Kansela i Oliveire.

70′ – RISTIĆ UMESTO KOSTIĆA NA TERENU

Napravio je Piksi još jednu izmenu, ušao je Ristić umesto Kostića.

MN Press

65′ – SRBIJA TRAŽILA PENAL

Fenomenalni potezi Nemanje Radonjića, Lopez je odbranio njegov šut, usledio je novi udarac, ona je pogodila Danila, svi u Srbiji su tražili penal, Makiele je odmahnuo rukom.

64′ – UKLIZAVANJE ZA SPAS PORTUGALACA

Tadić je prosledio loptu za Mitrovića, on se zagradio, ali nije uspeo da zadrži loptu, Maksimović je pratio to, spremio se da šutira, ali je Font uklizavanjem poslao loptu u korner. Posle udarca iz ugla nije bilo opasnosti.

62′ – STEFAN MITROVIĆ SE ŽALIO NA POVREDU

Još dok je trajala akcija za gol Srbije na zemlji je ostao Stefan Mitrović. Jedan od iskusnijih igrača  reprezentacije je dobio udarac. Izašao je van terena, ali se brzo vratio u igru i pokazao da je u stanju da nastavi meč.

60′ – PRELEPA AKCIJA ZA IZJEDNAČENJE!

Fenomenalna akcija Srbije. Tadić šalje sjajan pas ka Radonjiću koji pravi sjajnu fintu, Kostić prati celu akciju i postiže pogodak za 2:2! Prelep pogodak “orlova” posle sjajnog napada.

58′ – ŽIVI ZID ZAUSTAVLJA RONALDA

Gudelj je izgubio loptu na sredini terena, kasnio je sa pravljenjem faula, za šta je dobio i žuti karton. Ronaldo je izveo slobodan udarac, živi zid je zaustavio taj pokušaj. Usledio je korner, bez prave pretnje.

55′ – SREĆA ZA PORTUGALCE

Tadić je fantastično šutirao iz voleja posle izbijene lopte, Lopez je vrhovima prstiju izbacio loptu u korner. Tadić je zatim poslao loptu na prvu stativu, Milinković-Savić je šutirao tik pored gola.

53′ – ŽUTI ZA BRUNA I FONTA

Kasnio je Fernandeš sa startom, oborio Milenkovića, sudija se uhvatio za džep i pokazao prvi žuti karton na meču, ujedno to znači i da će propustiti narednu utakmicu. Posle toga je Mitrović bio u ofsajdu. Nedugo zatim novi žuti karton za goste. Mitrović je stigao do lopte, Font kasnio sa startom, sudija nije imao dilemu.

51′ – KORNERI ZA DOMAĆINA

Dva uzastopna kornera za Portugalce, bez prevelike opasnosti. Pre toga je Ronaldo bio u velikom ofsajdu, pa je šutnuo loptu osle zvižduka sudije, prošao je bez kartona.

47′ – MITROVIĆ ZA REKORD!

Samo što je krenulo drugo poluvreme Srbija je smanjila zaostatak. Radonjić je centrirao, Mitrović postavio glavu i postigao gol! To m uje bio 39 gol u nacionalnom timu po čemu je prestigao legendarnog Bobeka i preuzeo prvo mesto na listi najboljih strelaca.

46′ – PIKSIJEVA DUPLA PROMENA

Napravio je Stojković dve izmene u pauzi. Umesto Darka Lazovića je ušao Nemanja Maksimović, dok je Nemanja Radonjić zamenio Dušana Vlahovića.

45′ – POLUVREME

Posle prvih 45 minuta Portugalija ima dva gola prednosti u Beogradu (0:2).

44′ – RONALDO PREKO GOLA

Slobodan udarac za Portugalce sa oko 20 metara, Ronaldo je namestio loptu i šutirao preko gola.

MN Press

42′ – POKUŠAVA SRBIJA

Vlahović je poslao loptu pored gola, potom je Fernandeš bio u ofsajdu, da bi posle pokušaja iz daljine Lopez lako uhvatio loptu. Bio je to prvi šut u okvir gola za Srbiju.

36′ – ŽOTA PONOVO

Još jedna dobra akcija Portugalaca, Sedrik je poslao savršen centaršut, a Žota opet glavom matira Dmitrovića.

34′ – SREĆA, BEZ POVREDA

Neoprezan start Danila, previsoko je podigao nogu u pokušaju da dođe do lopte, Mitrović se zaleteo i nije mogao da se zaustavi, pa je došlo do sudara. Srećom, nisu se povredili ni jedan ni drugi.

30′ – NAPADI SRBIJE

Serija napada Srbije, šut Lazovića je izblokiran, nedugo zatim je i Vlahović šutirao, ali daleko preko gola.

26′ – LAZOVIĆ POKRETAČKA SNAGA

Lazović je pokretačka snaga Srbije u dosadašnjem toku meča, posle njegovog centaršuta je Mitrović šutirao glavom, sa druge strane je potom probao Kostić, ali je Vlahović napravio faul u napadu.

MN Press

20′ – NESPORAZUM “ORLOVA”

Prošao je Lazović po strani, Mitrović je loše zahvatio loptu glavom, ali je ostala u posedu Srbije. Posle centaršuta Kostića je došlo do nesporazuma između Vlahovića i Tadića koji su zasmetali jedan drugom u kaznenom prostoru.

15′ – KANSELO NA MESTU

Pokušala je Srbija preko Tadića, ali je Kanselo bio na pravom mestu da otkloni opasnost.

12′ – ŽOTA ZA 0:1

Ronaldo je ostavio loptu za Silvu koji je savršeno centrirao, Milenković nije uspeo da interveniše, a Žota je matirao Dmitrovića. Gol glavom za fudbalera Liverpula.

5′ – DOBRA IGRA SRBIJE

Uprkos ofanzivnojoj postavci dobro se brane igrači Srbije. Šansu čekaju iz kontri. Prvo je Mitroviću malo nedostajalo, nije dobro primio loptu, da bi nedugo zatim udarac Kostića bio izblokiran posle centaršuta Lazovića.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Beogradu je počela.

MN Press

20:43′ – HIMNE

Sa razglasa se čuju himne dveju reprezentacija. Srpski fudbaleri i stručni štab zajedno pevaju “Bože pravde”.

Printscreen/NovaS

Printscreen/NovaS

Printscreen/NovaS

Printscreen/NovaS

20:34′ – KO ĆE BITI KLJUČNI IGRAČ SRBIJE?

Snimak dolaska srpskih fudbalera na “Markanu” je objavljen na UEFA TV  uz jedno zanimljivo pitanje – Ko će biti ključni igrač?

20:28′ – SLIKE SA TERENA

Pojavile su se i prve fotografije sa terena “Marakane uoči početka meča.

20:10′ – PIKSI PROTIV TUMBAKOVIĆA

U izveštaju koji je bivši selektor Ljubiša Tumbaković ostavio je, između ostalog, napisao da “Sergej, Tadić i Mitrović ne mogu da igraju zajedno”. Piksi za to nije mario, upravo su sva trojica u postavi za večerašnji meč.

Više o toj odluci i razlikama u sastavu možete pročitati OVDE.

19:28′ – SASTAVI

Srbija: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić – Tadić – Vlahović, A. Mitrović

Portugalija: Lopez – Kanselo, Dijaš, Fonte, Sedrik – Fernandeš, Oliveira, Danilo – Žota, Silva, Ronaldo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike