Da li postoje odgovorni za Maradoninu smrt? Tužioci "vade keca iz rukava"

06.12.2020

12:23 >> 12:30

0

Autor: Adam Štulić

Formira se medicinski odbor od najprestižnijih stručnjaka

Da li postoje odgovorni za Maradoninu smrt? Tužioci "vade keca iz rukava"
Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Tužioci koji istražuju okolnosti smrti Dijega Maradone doneli su odluku o formiranju interdisciplinarnog lekarskog odbora koji će temeljno analizirati slučaj i doneti odluku o tome da li je bilo moguće izbeći smrt, da li je bilo zloupotreba i da li se neko iz lekarskog tima koji je brinuo o “El Pibeu” ponašao neodgovorno.

– To je složen slučaj i verujemo da zaslužuje analizu najprestižnijih medicinskih stručnjaka – rekao je jedan od sudskih istražitelja listu “Telam”.

Ko se protivi promeni nazova stadiona u Dijego Armando Maradona

Tim tužilaca već je počeo da sprovodi analizu najboljih kandidata koji bi bili uključeni u medicinski odbor, čije se formiranje očekuje krajem godine.

Neka od pitanja na koje će tužioci tražiti odgovore jesu kakva je bila Maradonina zdravstvena slika, da li je neko vršio provere njegovog stanja, da li je iznajmljena kuća bila pravo mesto na pacijenta poput Dijega…

Teški poslednji dani legendarnog Argentinca: Dijego je bio zaključan u sobi, bez prisustva nekog stručnjaka

– Sačekaćemo rezultate svih toksikoloških i histopatoloških studija, posle čega ćemo sortirati svu prikupljenu dokumentaciju kako bismo mogli svakom stručnjaku da dostavimo materijal koji im je potreban – rekli su izvori iz tužilaštva.

Ideja tužilca je da ugledni doktori i profesori iz svih grana medicine budu u stručnom timu, a prema nekim izvorima pojedinci iz tužilaštva su već kontaktirali različita stručna tela na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Buenos Ajresu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike