Legendarni Portugalac osudio Kristijanov potez: Neprihvatljivo!

28.03.2021

14:41

0

Autor: Adam Štulić

Kapiten Portugalije na udaru kritika zbog bacanja trake

Legendarni Portugalac osudio Kristijanov potez: Neprihvatljivo!
Copyright MN Press

Bes Kristijana Ronalda, pošto su holandski arbitar Dani Makeli i njegov pomoćnik odlučili da mu ne priznaju gol koji bi Portugalcima doneo pobedu na stadionu “Rajko Mitić”, mnogi su opravdavali. Ali, ima i drugačijih mišljenja.

Nekadašnji portugalski reprezentativac Fernando Meira u tamnošnjim medijima iskritikovao je Kristijanovo bacanje kapitenske trake i teatralno napuštanje terena pre nego što je završen meč drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Srbije 2:2.

Ronaldova reakcija je prirodna, ali nije prihvatljiva za kapitena nacionalne selekcije. Ne može da baci traku na pod i krene prema svlačionici dok se igra nastavlja – kazao je defanzivac koji je u periodu od 2000. do 2008. odigrao 52 utakmice u dresu reprezentacije Portugalije.

Meira, koji je u trenutku dolaska u Štutgart (januar 2002. godine) bio najplaćeniji fudbaler u istoriji kluba (Benfiki plaćen 7.5 miliona evra), je nastavio:

To nije prihvatljivo ponašanje za igrača njegovog značaja. Razumem njegovu frustraciju, slažem se da je gol bio regularan, ali sudije moraju da donesu odluku bez VAR. Kristijano mora da bude primer, a njegov potez iz Beograda je nešto što ne treba slediti – kazao je Fernando Meira.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike