Peđa Mijatović za 24sedam: "Orlovi" oprez, sada će vas svi gledati kao na Portugalce!

29.03.2021

13:00 >> 14:20

0

Autor: Milan Nastić

U kvalifikacijama nije bitno kako si startovao nego kako ćeš da ih završiš

Peđa Mijatović za 24sedam: "Orlovi" oprez, sada će vas svi gledati kao na Portugalce!
Copyright MN Press

Prva dva meča selekcije Srbije za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru ponovo su vratili veru u Orlove. Sa tim se slaže i fudbalska legenda, i nekadašnji igrač Partizana, Valensije, Reala i Fjorentine Peđa Mijatović.

On je za 24sedam objasnio da mu mečevi protiv Republike Irske i Portugalije ulivaju poverenje, ali…

Iskreno, prve dve utakmice su bile dosta pozitivne i uneli su nešto novo u reprezentaciji Srbije. Neka nova energija, koja nije bila ranije prisutna. To su dobri znaci, ali ima još dosta do kraja i ne treba da bude nikakvog opuštanja. Dolazak novog trenera, ili selektora uvek je pozitivno uticalo i na same igrače, dodatno su motivisani i nadam se da će i u nastavku kvalifikacija igrati još bolje. Naravno, ima tu još prostora za napredak i da se neke stvari poprave, ali neki prvi utisak je dobar – počeo je razgovor za 24sedam Peđa Mijatović.

Pročitajte još

Bivši sportski direktor Reala posebno je istakao dobar pristup igrača, jer su u oba meča prvo gubili, da bi na kraju uspeli da preokrenu rezultat, što u ranijem periodu nije bio slučaj.

Činjenica je da su loše krenuli, pre svega to se odnosi na prvo poluvreme. Ali, nakon toga su uspeli da se vrate. Protiv Republike Irske su i pobedili, a i u meču sa Portugalijom su bili blizu da stignu i do tri boda, iako su na poluvremenu bili u minusu od dva gola. To sigurno mnogo znači igračima u nastavku kvalifikacija na samopouzdanju, ali nema nikakvog opuštanja. Ovo samo treba da im bude podstrek da budu još bolji. Ono što se kaže, nije bitno kako si startovao, već kako ćeš da završiš. U svakom slučaju, prvi utisak je veoma pozitivan.

MN Press

Peđa Mijatović se osvrnuo i na predstojeći meč sa Azerbejdžanom, gde veruje da će se orlovi vratiti sa tri boda.

Takve utakmice su uvek bile najteže, gde si apsolutni favorit i gde si pod moranjem pobede. Barem je bilo tako u moje vreme. Moraju maksimalno skoncentrisano da uđu u taj duel, odigrati najbolju utakmicu i da se sa teškog gostovanja vrate sa tri boda, što će im mnogo značiti. Moramo da budemo svesni da je bilo dosta iznenađenja u ostalim grupama, i da ne sme da bude opuštanja. Azerbejdžan će sigurno takav pristup znati da iskoristi, ali možda jeste fraza, ali danas nema više loših reprezentacija i stvarno svakog svakog može da pobedi. Mislim da su toga svesni i u selekciji Srbije i da će maksimalno motivisano ući u taj duel – poručio je Mijatović za 24sedam.

Pročitajte još

Fudbalska legenda veruje da će se Srbija plasirati na Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine.

Jedino što mogu da kažem da bi to bio veliku uspeh. Verujem da su toga svesni stručni štab i igrači i da će dati sve od sebe da se plasiraju na tako veliko takmičenje. Međutim, mnogo još ima kola do kraja i ne treba biti nikakvog opuštanja, iako su igrači u prethodna dva meča pokazali da mogu da igraju i protiv najboljih selekcija, ali ne smeju na tome da se zadovolje. Moraju biti svesni da će sada i protivničke selekcije mnogo drugačije da ulaze u utakmice sa Srbijom. Ali, stvarno se nadam da ova ekipa predvođena selektorom Piksijem može da ostvari taj cilj – zaključio je Mijatović za 24sedam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike