Stojković: Neću da nam se dogodi neki novi Gurban Gurbanov

29.03.2021

15:25

0

Autor: D. B.

Srbija sutra izlazi na megdan Azerbejdžanu

Stojković: Neću da nam se dogodi neki novi Gurban Gurbanov
Copyright MN Press

Kada god se spomene neka utakmica fudbalske reprezentacije za koju su navijali Srbi, a posle koje su ostali razočrani jedno ime i prezime često izbije u prvi plan – Gurban Gurbanov.

Bio je to onaj čovek koji je zavio u crno pre 18 godina nacionalni tim Srbije i Crne Gore i danas je bio tema tokom pres konferencije selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija u Bakuu.

– Njega pamtim, ali nadam se da do tako nečeg neće doći. Sa igračima još nisam pričao o utakmici, večeras ću, ali oni su dovoljno pametni da shvate da ne postoji nijedna laka utakmica, bez obzira na ime protivnika. Naravno, od mene će dobiti sve informacije potrebne za ovakvu utakmicu, za koju smatram da će biti ekstremno teška, protiv ekstremno teškog protivnika. Sa takvim saznanjem ćemo ući u meč, odigrati ga i završiti na način koji priželjkujemo. To možemo samo uz pravi pristup – objasnio je Stojković.

MN Press

Piksi se osvrnuo i na činjenicu da je javnost u Srbiji zadovoljna prikazanom igrom na mečevima protiv Republike Irske i Portugalije.

– Po pisanju medija vidim da je javnost generalno zadovoljna onim što smo uspeli da prikažemo u ove dve utakmce. Tako da nastavljemo putem kojim želimo da idemo, da je još više ubedimo da ćemo se boriti i igrati na gol više, da ćemo biti tim koji napada, koji se ne boji bilo koga, uz sav respekt svima. To je i još veća obaveza da nastavimo da usrećujemo ljude.

Stojković ne krije i da je Baku ostavio prelep utisak na njega.

– Impresivno je koliko je sve čisto, uredno, lepo. Odnećemo lepe utiske. Nadamo se i tri boda – jasan je Stojković.

Pročitajte još

Mesto pored selektora Stojkovića na današnjoj konferenciji za medije bilo je rezervisano za Filipa Đuričića.

– Neozbiljno je pitati da li ćemo ozbiljno shvatiti utakmicu. Svaka sledeća je najteža i Azerbejdžan moramo da shvatimo kao Irsku i Portugaliju. Možda Portugalci imaju veći individualni kvalitet, ali to ne znači da će nam sutra biti lakše. Važno je da uđemo jako koncentrisano u meč, motiv neću ni da pominjem, jer je svako od nas jako motivisan i svi su svesni da neće biti lako. To je velika prednost za ovu utakmicu – istakao je Đuričić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike