Kako je Zvezda izbegla oštriju kaznu UEFA? Ključnu ulogu odigrao je Ibrahimović

14.04.2021

15:35

0

Autor: Adam Štulić

Legendarni švedski napadač odigrao ključnu ulogu u procesu protiv crveno-belih

Kako je Zvezda izbegla oštriju kaznu UEFA? Ključnu ulogu odigrao je Ibrahimović
Copyright MN Press

Baš je veliki Zlatan Ibrahimović. Ako to u Srbiji neko i nije znao, posle ovog gesta neće imati nikakvu dilemu.

Kako saznaje “Mozzart sport”, legendarni napadač Milana odigrao je ključnu ulogu tokom disciplinskog postupka protiv Crvene zvezde u Nionu, koji je pokrenut zbog toga što je Ibra, tokom gostovanja Milana, na stadionu “Rajko Mitić” vređan na nacionalnoj osnovi.

Igrači Zvezde i Milana još nisu napustili travu stadiona u Ljutice Bogdana, a društvenim mrežama se ekspresno širio snimak na kojem se čuje kako neodgovorni pojedinac vređa iskusnog fudbalera, koji je mirno sedeo na zapadnoj tribini, ne obazirući se na neprimerene reči koje su dopirale iz jedne od loža “Marakane”.

Posle dva meseca, u Ljutice Bogdana je stiglo pismo iz UEFA, gde se obaveštavaju da su kažnjeni jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, plus sa još jednom uslovno, što se može tumačiti kao veoma blaga sankcija, s obzirom na nultu toleranciju, koju u Nionu imaju prema rasističkom i nacionalnom razismu.

Beogradski portal piše kako Ibra nije želeo da doliva ulje na vatru, već je odlučio da, iako je to mogao, ne podnese privatnu tužbu protiv crveno-belih, dodavši da je spreman da svedoči u Zvezdinu korist prilikom postupka.

– Na kraju je Zlatan Ibrahimović iznenadio sve. Uz pomoć pojedinih srpskih prijatelja (srećom pa su takvi mnogobrojni) sastavio je izjavu o tome kako se u Beogradu osećao sjajno tokom dvodnevnog boravka, kako su mu svi iz Crvene zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast. I da se uopšte nije uvredio zbog povika jednog navijača sa tribina stadiona Crvene zvezde. Čak je i pohvalio organizaciju meča rečima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osećao lepo i sigurno. Pismo takve sadržine, sa sve potpisom jednog od najboljih napadača sveta otišlo je na adresu disciplinske komisije UEFA. I sigurno uticalo da Crvena zvezda ne dobije jaču kaznu. Mada će i i ova “globa” sigurno zaboleti čelnike i stručni štab Crvene zvezde – piše “Mozzart sport”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mozzart sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike