Piksi o Đurđeviću i razlogu zbog koga bi izvukao uši Strahinji Pavloviću

15.04.2021

07:52

0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije bez dlake na jeziku

Piksi o Đurđeviću i razlogu zbog koga bi izvukao uši Strahinji Pavloviću
Copyright MN Press

Srbija ništa nije izgubila činjenicom da je Uroš Đurđević izabrao da igra za reprezentaciju Crne Gore! Ovo je stav selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija koji je ovakvo mišljenje potkrepio jasnim činjenicama iznetim u intervjuu za “Sportski žurnal”.

Govoreći o bivšem napadaču Partizana koji je trenutno vodeći strelac španske Druge lige, Stojković se jasno zapitao umesto koga bi Đurđević trebalo to da igra?

Ništa nije ispušteno. Možda umesto Aleksandra Mitrovića!? Vlahovića ili Jovića? Ne znam gde ga vidite. Nemojte da pravimo od muve magarca. Niti smo ga izgubili, niti je on nas izgubio. Dobar je igrač, ali ne vidim to kao nešto što je izgubljeno – objasnio je Stojković.

Profimedia

Poseban deo Stojkovićeve priče bio je vezan za štopere i to kako one koji su već u reprezentaciji, tako i one koji su mu na “oku”.

– Mali Pavlović je mlad i pred njim je lepa perspektiva. Videćemo kako će se razvijati, ali ne vidim razlog da zastane negde, da poleti. Ako poleti, iščupaću mu uši, jer to ne sme da radi. Vidim da je ozbiljan momak. Milenković je, takođe, lepo godište, igra u velikoj i teškoj ligi. Naravno, trebalo bi i on još dosta da uči, ima sitnica na kojima ćemo morati da poradimo, ali je strahovit potencijal. Mitrović ima 32 godine, trebalo bi videti kakva je situacija sa Nastasićem, Veljkovićem, Spajić je tu, Svetozar Marković je vrlo interesantan momak, Milunović je iskusan, mali Pankov pokazuje. Gledao sam protiv Milana, ne našu ligu. Trebalo bi da se dokazuju, da ne prave gluposti. Da zaborave instagrame i ostale budalaštine, jer im to u karijerama nije bitno – tvrdi Stojković.

Objasnio je Stojković i zbog čega je odlučio da zamenik kapitena bude Stefan Mitrović.

Pojma nemam, tako mi došlo u glavi. Rekao sam Tadiću: „Bićeš kapiten, nosiš broj deset, daću ti odgovornost“. A drugi kapiten je Stefan Mitrović. Zbog godina. Tu se priča završila posle deset sekundi. Daleko od toga da Aleksandar ne može da nosi traku, taman posla.

MN Press

On tvrdi i da je vrlo pristupačan za saradnju, ali i da mora da se poštuje hijerarhija.

– Da li je moja poslednja? Možemo da kažemo da jeste. Ne bi valjalo da igrač odlučuje i da preko moje reči poklopi to. Nije lepo. Moraš da pokažeš autoritet, a on se stiče pre svega znanjem, rečima koje imaju značenje.

A kada je reč o optimizmu kojim zrači kada je u pitanju plasman Srbije na SP, Stojković ne krije zbog čega je u takvom raspoloženju.

Pročitajte još

Zato što smatram da ćemo se sa Portugalijom boriti za prvo mesto, verujem da do njega možemo da stignemo. Takav sam. Začudim se kad mi neko kaže: „Pazi, previše si optimista“. Gledam i pitam se šta bi trebalo da radim kao trener. Da budem pesimista? Da kažem: „Ljudi, ako izgubimo 0:2 nemojte da zamerite, jer oni su mnogo jaki!?“ Čoveče Božiji, to ne mogu da razumem! Ne razumem tu retoriku. Gubitničku. Kakve veze ima. Francuska u Parizu, Portugalija u Lisabonu, šta – nepobedivi su? Ne želim da kalkulišem ili prognoziram, kad kažu imamo sedam bodova, ne zanimaju me bodovi, već prezentacija naše ekipe, borbenost, da li igrači rade ono što sam im rekao. Da li mogu da sprovedu stil fudbala kakav tražim. Povoljan rezultat će doći kao plod dobre igre, poraz kao epilog loše. Optimizam ne može niko da nam oduzme. Kako da kažem momcima: „Idemo danas, pa šta bude“. Kako? Zašto si onda trener? Pecaljka, na reku, pa onda pecaš ribu. I niko te ne dira, niti te ko pita šta. Da, optimista sam i ne vidim nikakav problem. Smatram da ćemo sa Portugalijom igrati za prvo mesto – tvrdi Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike