Navijači su ljuti na američke vlasnike zbog Superlige: Liverpul nastavlja da korača sam

19.04.2021

16:44 >> 16:47

0

Autor: N. St.

Jasna poruka pristalica crvenih

Navijači su ljuti na američke vlasnike zbog Superlige: Liverpul nastavlja da korača sam
Copyright Profimedia

Koliko fudbalskim klubovima nedostaju navijači moglo je da se vidi od pojave korone. Mnoge ekipe ne igraju isto pred praznim tribinama. Jedan od njih je svakako Liverpul koji pred punim „Enfildom“ igra potpuno drugačije. Videlo se to kada su prošle godine osvojili Premijer ligu i bili neporaženi u svojoj kući.

Od kada su razni kovid protokoli to onemogućili ekipa Jirgena Klopa se muči i ne uspeva da pobeđuje, čak više bodova osvajaju na gostovanjima. Jasno je koliko su za njih bitan faktor navijači i jedna od najpoznatijih fudbalskih himni – „You’ll never walk alone“ („Nikada nećeš hodati sam“).

Uvek su bili uz klub, čak i kada su prolazili kroz najteže periode i kada su ređali neuspehe. Međutim, stvari su se promenile u poslednja 24 sata. Razlog je stvaranje Superlige. Novo takmičenje u kome učestvuju najpoznatiji i najbogatiji evropski klubovi. To je razbesnelo pristalice „crvenih“.

Sramotno je šta su vlasnici uradili. Ne znamo kako je sve moglo da dođe do ovoga, a da nas niko nije konsultovao. Prodali su svoju dušu. Nijedan navijač Liverpula se ne bi složio sa ovim. Voleli bismo da čujemo mišljenje menadžera i igrača – navodi se u saopštenju navijačke grupe koja je najavila da će skloniti sve zastave sa „Enfilda“ za subotnji meč sa Njukaslom i da će tribine biti potpuno prazne.

Oštar je bio i bivši fudbaler Didi Haman.

Možete slobodno i da srušite Šenklijevu statuu koja je ispred stadiona. Superliga se kosi sa svim onim što Liverpul predstavlja. Moramo da vratimo naš fudbalski klub, američki model ne funkcioniše u Engleskoj – poručio je Haman.

Po prvi put u istoriji će jedan od najvećih engleskih klubova nastaviti da korača sam…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike