Definitivno kraj: Superliga izdala saopštenje

21.04.2021

06:30 >> 07:49

0

Autor: Milan Nastić

Putem Engleza krenuli Inter i Milan

Definitivno kraj: Superliga izdala saopštenje
Copyright Profimedia.rs

Nastavlja se sa odustajanjem iz elitne Superlige. Posle svih engleskih klubova, njihovim putem je krenuo i Inter, ali kako sada stvari stoje i Milan.

Nero-azuri, kad su uvideli da sve više ima protivnika formiranju ove lige, izdali su saopštenje u kojem se ističe da više nisu zainteresovani za ovaj projekat.

– Inter u ovom trenutku više ne smatra interesantnim projekat Superlige – piše u saopštenju kluba.

Pročitajte još

Treba istaći i da Milan uveliko razmišlja da krene putem svog gradskog rivala, ali još se zvanično nisu oglasili po tom pitanju, a evidentno je da i tim sa severa Italije razmišlja o istom koraku.

Kad su videli da se nov projekat raspada i da su svi klubovi iz Engleske odlučili da odustanu, a da su njihovim putem krenuli i timovi iz Italije, tim povodom se oglasila i Superliga.

– Evropska Superliga je ubeđena da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se menja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je iskusila čitava fudbalska zajednica zbog posledica pandemije. Takođe bi ponudila i materijalno unaređenu solidarnu isplatu svim fudbalskim deoničarima. Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, prinuđenih na donošenje takvih odluka zbog pritiska koji je na njih izvršen, ubeđeni smo da se naš predlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja. S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmenu projekta, sa tim da ćemo uvek na umu imati naše ciljeve da navijačima ponudima najbolje moguće iskustvo, a pritom i unapređenu solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu – stoji u saopštenju evropske Superlige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike