Partizan preko "lala" overio prolaz u finale Kupa Srbije: Crno-beli zakazali još jedan "večiti derbi"

21.04.2021

19:05 >> 19:13

0

Golom štopera Svetozara Markovića ekipa Aleksandra Stanojevića došla do željenog trijumfa na Karađorđu

Partizan preko "lala" overio prolaz u finale Kupa Srbije: Crno-beli zakazali još jedan "večiti derbi"
Copyright FK Partizan
Fudbaleri Partizana golom Svetozara Marković u 11. minutu savaladali su ekipu Vojvodine i tako izborili su plasman u finale Kupa Srbije, gde će za trofej 25. maja igrati sa večitim rivalom Crvenom zvezdom. Crno.beli su rano došli do željenog rezultata, pa su veći deo terena i incijativu prepustili domaćinu koji za 90 minuta igre na novosdadskom “Karađorđu” nije stvorio neku izrazitu priliku za izjednačenje.
Pribojavali su se domaći brzine Partizanovih ofanzivnih igrača Lazara Markovića, Takume Asana i Filipa Holendera, a nisu na vreme shvatili da ovog proleća prekidi postaju ozbiljno oružje crno-belih. Sve dok se i sami nisu opekli.

MN Press

Iznenađenje “lalama” servirano je u 11.minutu posle slobodnog udarca sa desne strane Miloša Jojića. Najveći deo posla odradili su Aleksandar Šćekić i Igor Vujačić koji su kao “mamci” povukli čuvare sa svojim skokom na peterac, dok je Svetozaru Markoviću sa penala ostao brisan prostor za šut glavom prema nebranjenom delu mreže gola Gorana Vukliša.
Od tog momenta, crno-beli su svesno oborili ritam. Vojvodina se iz pripremljene totalne defanzive teško prilagođavala novim okolnostima. Uglavnom su to bile duge lopte prema Momčilu Mrkajiću, ništa što je moglo da zabrine Vladimira Stojkovića i odbranu beogradskog tima, sve dok na pauzi nisu došle nove direktive Lalatovića.
U nastavku su crveno-beli postali jasno orjentisani ka ofanzivi, težište igre su preneli na deo terena rivala, ali fudbalski gledano navijači su još manje sadržaja dobili od dve ekipe. Najbolju priliku za Nemanju Čovića zaustavio je Stojković, dok se Siniša Saničanin isprečio Jojićevom voleju koji je pripremio mladi Nemanja Jović.

VOJVODINA – PARTIZAN 0:1 (0:1)

Stadion: Karađorđe. Sudija: Srđan Jovanović. Strelac: S. Marković 11. minut. Žuti kartoni: Čović, Mrkajić, Andrić, Bralić – Šćekić, Miljković

Vojvodina: Vukliš – Andrić, Bralić, Saničanin (od 86. Maksimović), Đorđević – Stojković (od 86. Topić), Drinčić – Bojić (od 70. Simić), Gemović (od 46. Vukadinović), Čović – Mrkajić. Trener: Nenad Lalatović.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević (od 64. Obradović) – Šćekić, Jojić – Asano, Natho (od 72. Jović), L. Marković (od 64. Zdjelar) – Holender (od 86. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike