Preminuo selektor koji je Argentinu odveo do finala SP

08.12.2020

19:27 >> 19:31

0

Autor: N. St.

Sabelja izgubio životnu bitku

Preminuo selektor koji je Argentinu odveo do finala SP
Copyright Profimedia

Užasna godina se nastavlja. Posebno u Argentini koja je posle legendarnog Dijega Armanda Maradone ostala bez još jedne ličnosti iz sveta sporta.

Preminuo je bivši argentinski fudbaler, kasnije i selektor nacionalnog tima Alehandro Sabelja.

Zbog problema sa srcem je nekoliko nedelja bio u bolnici, stanje mu se u prethodnih par dana pogoršalo, nije mogao da diše bez pomoći mašina i na kraju je, nažalost, izgubio životnu bitku u 66. godini.

Pročitajte još: Svet sporta tuguje: Preminuo Dijego Maradona

Sabelja je igračku karijeru počeo u River Plati 1974. i posle četiri godine je otišao u Englesku gde je nosio dresove Šefild junajteda i Lidsa. Odlučio je da se 1982. vrati u Argentinu i potpiše za Estudijantes, tamo je bio pet godina, uz pozajmicu Gremiju. Posle toga je igrao za niželigaški argentinski klub Fero Karil, a kairjeru je završio u meksičkom Irapuatu. Za reprezentaciju je odigrao osam mečeva.

Trenerski put je počeo u Estudijantesu gde je dve godine vodio klub, da bi 2011. preuzeo „gaučose“. Sa njima je najveći uspeh ostvario 2014. kada su na Svetskom prvenstvu došli do finala. Tamo su izgubili od Nemačke golom Marija Gecea u produžecima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike