KRAJ: Lajpcig u nokaut fazi Lige šampiona, Ronaldo pokorio "Nou Kamp", prekinut meč u Parizu (video)

08.12.2020

19:30 >> 22:14

0

Autor: Adam Štulić

Nemački tim u direktnom duelu izbacio Mančester junajted

KRAJ: Lajpcig u nokaut fazi Lige šampiona, Ronaldo pokorio "Nou Kamp", prekinut meč u Parizu (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Sve oči ljubitelja fudbala širom Evrope večeras su bile uprte u grupu H Lige šampiona, gde su PSŽ, Mančester junajted i Lajpcig sa po devet bodova ušli u poslednje kolo grupne faze elitnog takmičenja.

Da li je Nejmar otkrio najveći transfer u istoriji fudbala?

Dalje su na kraju prošli Lajpcig i PSŽ, koji svoj meč protiv Bašakšehira na “Parku prinčeva” nije završio jer su gosti posle dvadesetak minuta utakmice napustili teren jer je pomoćnog trenera, navodno na rasnoj osnovi, uvredio četvrti arbitar meča.

U Nemačkoj je Lajpcig u direktnom duelu savladao Mančester junajted 3:2 i izborio mesto u nokaut fazi takmičenja, u koju će sa prvog mesta Juventus.

Torinska “stara dama” je na “Nou Kampu”, predvođena Kristijanom Ronaldom, savladala Barselonu 3:0 i tako im se na najbolji način revanširala za poraz u Italiji u prvom delu takmičenja.

Samo su dva igrača postigla isto što i Kristijano, pitanje je dana kada će postati jedinstven u fudbalskoj istoriji

Mesto u nokaut fazi Lige Evrope obezbedio je i kijevski Dinamo, koji je na svom stadionu, u direktnom duelu, savladao Ferencvaroš (1:0).

90+4′ – KRAJ

Završeni su svi mečevi.

85′ – RENOV POČASNI GOL

Posle konsultacija sa VAR, Ren je dobio penal, koji je u gol pretvorio Ruter.

81′ – GOOOL, SEVILJINA TROJKA, DRAMA U LAJPCIGU (VIDEO)

Branila se Sevilja veći deo drugog poluvremena u Renu, čekala je priliku iz kontranapada i dočekala je u finišu meča. Oskar Rodrigez je sjajno proigrao En Nesirija između dva defanzivca francuskog tima, ovaj je u prijemu lopte dao sebi for, izašao sam pred istrčalog golmana Rena i potom ga rutinski savladao.

Junajted se “vraća iz mrtvih”. Ponovo su “đavoli” zatresli mrežu iz prekida. Posle kornera sa leve strane, Pogba je bio najviši u skoku na drugoj stativi, šutirao je glavom i pogodio u butinu jednog defanzivca Lajpciga, posle čega se lopta odbila u mrežu.

79, GOOOL, MANČESTER SMANJUJE (VIDEO)

Grinvud je oboren u kaznenom prostoru Lajpciga, možda i preoštro je glavni arbitar meča je pokazao na belu tačku, tek Bruno Fernandeš je rutinski poslao Gulašija u jednu, a loptu u drugu stranu.

69′ – GOOOL, LAJPCIG OVERAVA NOKAUT FAZU LIGE ŠAMPIONA (VIDEO)

Nije prošlo ni 60 sekundi od kako je Bruno Fernandeš pogodio prečku, a Mančester je primio i treći gol. Imali su domaći malo i sreće, posle centaršuta sa desne strane lopta je prošla kroz ceo kazneni prostor, došla na šest metara od gola, De Hea je kasno krenuo na nju, a neodlučnost defanzivaca Junajteda iskoristio je Klajvert, koji je doveo nemački tim nadomak osmine finala Lige šampiona.

68′ PREČKA U LAJPCIGU

Mnogo bolje igra Mančester u drugom poluvremenu. Imali su nekoliko izlgednih situacija, a najbolju je u 68. minutu propustio Fernandeš. Sjajno je Portugalac izveo slobodan udarac sa 17 metara, šutirao je preko živog zida, Gulaši je ostao ukopan, ali ga je prečka sačuvala.

65′ – BUFON FRUSTRIRA MESIJA

Mesi je pokušao da koliko toliko vrati Barsu u utakmicu protiv Juventusa, ali je njegov šut sa dvadesetak metara uspešno zaustavio Bufon, kao i dva veoma dobra pokušaja Argentinca u prvom poluvremenu.

60′ – GOOOL, VODI DIMAMO (VIDEO)

Kijevski Dinamo je napravio korak ka zimovanju u Evropi, pošto je poveo protiv Ferencvaroša. Gosti su nekoliko minuta ranije propustili veliku priliku da dođu do prednosti, a onda su kažnjeni iz prekida. Posle slobodnog udarca sa leve strane, najbolje se na petercu gostiju snašao Popov i glavom smestio loptu u mrežu mađarskog šampiona.

58′ – PREČKA

Zapretila je Barsa. Mesi je izveo slobodan udarac sa leve strane, Grizman je šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku s gornje strane i otišla u gol aut.

52′ – GOOOL, RONALDO ZAKUCAO BARSU (VIDEO)

Prvi gol u drugom poluvremenu viđen je na “Nou Kampu”, gde Juventus vodi 3:0, strelac je, ponovo iz penala, bio Kristijano Ronaldo. Prethodno je nastroža kazna dosuđena posle pregledavanja VAR, zbog igranja rukom jednog defanzivca Barselone.

46′ – NASTAVLJENI MEČEVI

Nastavljeni su svi mečevi, osim onog u Parizu, koji je još u prekidu.

45+3′ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme na svim mečevima.

45+2 – GOOOL, SEVILJA DUPLIRALA PREDNOST

Tores je dobio mnogo prostora po levoj strani, dobro je centrirao, a Neziri još bolje reagovao na osam metara od gola Rena i glavom smestio loptu u mrežu.

31′ – GOOOL, VODI I SEVILJA (VIDEO)

Bio je Ren bolji rival u dosadašnjem toku meča, propustio je dve prilike, a onda je Kunde postigao  prelep gol za vođstvo Sevilje.

27′ – GOOOL, IZJEDNAČIO ČELSI (VIDEO)

Kratko je trajalo slavlje gostiju. Ejbraham je oboren u kaznenom prostoru Krasnodara, a Žoržinjo je bio precizan s bele tačke.

24′ – GOOOL, VODI KRASNODAR (VIDEO)

Krasnodar je bolji rival u Lonodnu. Posle nekoliko propuštenih prilika, Kabela se dobro snašao u kaznenom prostoru Čelsija i udarcem po zemlji, sa desetak metara malo iskosa sa leve strane, pogodio bliži ugao Kepe.

22′ -PREKINUT MEČ U PARIZU

Fudbaleri Bašakšehira napustili su teren na “Parku prinčeva” posle velike gužve koja se stvorila posle jednog faula Kimbapea. Ubrzo je neko sa klupe gostiju isključen, a nagađa se da je neko iz tabora turskog tima vređan na rasnoj osnovi. Nezvanično, četrti sudija je na rasnoj osnovi uvredio jednog rezervnog fudbalera Bašakšehira.

21′ – GOOOL, JUVE DUPLIRAO PREDNOST (VIDEO)

Juventus vodi 2:0 na “Nou Kampu”. Mekeni je proigrao na desnu stranu Kvardada, ovaj je sjano ubacio loptu u centralni deo kaznenog prostora, gde se sjajno snašao Mekeni i veoma efektnim potezom zatresao mrežu Katalonaca.

17′ – NESTVARAN PROMAŠAJ

Zaista je neverovatno šta je promašio Forsberg. Primio je loptu na sedam metara od gola De Hee, bio je potpuno usamljen, ali je šutirao pored gola.

13′ – GOOOL, RONALDO I HAIDARA (VIDEO)

Juventus vodi od 13. minuta golom Kristijana Ronalda iz penala. Portugalac je prethodno oboren u kaznenom prostoru u duelu sa Arauhom.

U istom minutu Lajpcig je duplirao prednost protiv Mančestera. Anhelinjo je centrirao sa leve strane, Haidara je bio usamljen na drugoj stativi, šutirao je iz prve i pogodio malu mrežu Junajteda.

9′ – VELIKA PRILIKA ZA MANČESTER

Matić je osvojio loptu na sredini terena, ona je došla do Grinvuda koji je vukao nekoliko metara po desnoj strani. Ušao je u kazneni prostor, šutirao po zemlji, ali je Gulaši bio na mestu.

8′ – PRETI KRISTIJANO

Prva ozbiljnija situacija na “Nou Kampu”. Lopta je došla do Kristijana Ronalda, koji je sa 16 metara šutirao po zemlji, ali pravo u Ter Štegena, koji nije imao previše problema da uhvati loptu.

2′ – GOOOL, VODI LAJPCIG (VIDEO)

Lajpcig je zakoračio ka osmini finala Lige šampiona. Sabicer je sjajno ubacio loptu sa desne strane u kazneni prostor Mančestera, Anhelinjo je natrčao po levoj strani iz drugog plana, šutirao iz prve i pogodio donji, dalji ugao, De Hee.

1′ – POČELO JE

Počelo je preostalih šest mečeva današnjeg programa Lige šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike