Samo su dva igrača postigla isto što i Kristijano, pitanje je dana kada će postati jedinstven u fudbalskoj istoriji

03.12.2020

23:39 >> 07:25

0

Autor: Adam Štulić

Golom protiv kijevskog Dinama Ronaldo je stigao do brojke od 750

Samo su dva igrača postigla isto što i Kristijano, pitanje je dana kada će postati jedinstven u fudbalskoj istoriji
Copyright Profimedia/LaPresse - Marco Alpozzi

Kristijano Ronaldo nije kao većina, ispričali su to mnogi njegovi saigrači, a dokazao je i on sam nebrojano puta. Tako je i u sredu uveče istrčao na teren protiv kijevskog Dinama (3:0), u meču koji bi mnogi preskočili kako bi se sačuvali za neke važnije duele.

Tako to radi Kristijano: Ronaldo pobedio koronu, pa napravio spektakl na terenu (Video)

Iako je Juventus već osigurao plasman u nokaut fazu Lige šampiona, portugalski as se stavio na raspolaganje Andrei Pirlu u petom kolu elitnog takmičenja, i za to je nagrađen golom koji ga je stavio uz rame samo još dvojici igrača koji su postigli isti uspeh. A to je 750 postignutih golova na klupskom i reprezentativnom nivou.

Kristijano je 750 pogodak u dosadašnjoj karijeri proslavio u 57. minutu meča protiv ukrajinskog velikana, a samo je pitanje dana kada će na listi najboljih strelaca u fudbalskoj istoriji prestići legendarnog Brazilca Pelea (757) i češko-austrijskog napadača Josefa Bikana (759), koji je najveći trag ostavio tokom 11 godina (1937. do 1948.) igranja u praškoj Slaviji, za koju je postigao 395 golova.

– 750 golova, 750 srećnih trenutaka, 750 osmeha na licima navijača. Hvala svim igračima i trenerima koji su mi pomogli da dostignem ovu neverovatnu brojku, hvala svim rivalima koji su me naterali da treniram sve jače i jače svakog dana – napisao je na “Tviteru” Kristijano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike