Mihin brodolom u Bergamu

25.04.2021

20:55

0

Autor: Adam Štulić

Atalanta ubedljiva protiv Bolonje, Kaljari bolji od Rome

Mihin brodolom u Bergamu
Copyright Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Nedeljni program u Seriji A završen je brodolomom Bolonje u Bergamu. Atalanta je sa svog stadionu ispratila ekipu Siniše Mihajlovića sa pet lopti u mreži i nanela joj najubedljiviji poraz ove sezone – 5:0.

Defanziva Bolonje nije imala rešenje za Luisa Murijela u prvom poluvremenu. Kolumbijski napadač je u 22. minutu asistirao Malinovskom, koji je i na trećem uzastopnom meču u Seriji A postigao gol, a potom je i sam zatresao mrežu gostiju, preciznim izvođenjem penala u 44. minutu.

Već tada je bilo jasno da će Mihajlovićevi izabranici teško izbeći poraz, a kada je Žerdi Šuten u 49. minutu dobio direktan crveni karton postalo je jasno da se gostima ne piše dobro.

U razmaku od dva minuta (57′ i 59′) Frojler i Zapata overili su trijumf Atalante, a “šlag na tortu” u 73. minutu stavio je Mirančuk.

Nešto ranije izuzetno važan trijumf ostvario je i Kaljari, koji je na svom stadionu bio bolji od Rome 3:2. Haralampos Likojanis je već u 4. minutu doneo prednost domaćinu, Perez je u 27. poravnao na 1:1, da bi Marin (57′) i Žoao Pedro (64) sredinom drugog poluvremena usmerili Kaljari ka trijumfu, koji bi, kada se bude podvlačila crta, mogao da bude i presudan u borbi za opstanak u Seriji A.

S druge strane, Roma, čiji je poraz u 69. minutu ublažio Federiko Facio, napravila je značajan, možda i odlučujući, korak unazad u borbi za izlazak u Evropu naredne sezone.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike