Ne sluti na dobro: Real u London ide sa crnom tradicijom

27.04.2021

22:31

0

Autor: Adam Štulić

Madriđani će imati dodatni teg oko nogu na Stamford bridžu

Ne sluti na dobro: Real u London ide sa crnom tradicijom
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Jedna dobra stvar za madridski Real posle prvog meča polufinala Lige šampiona jeste to što je “kraljevski klub” izbegao poraz od Čelsija (1:1). Jedna loša stvar je tradicija, koja kaže da Madriđani nikada nisu prošli dalje pošto su prvi polufinalni meč elitnog takmičenja na svom stadionu završili s rezultatom 1:1.

U sezoni 1975/76. Real je eliminisan od minhenskog Bajerna, 12 godina kasnije “kraljevski klub” je završio takmičenje posle dvomeča sa PSV, da bi sledeće sezone (1988/89.) madridski gigant doživeo žestok udarac protiv jednog od najboljih timova u istoriji Milana, sa Van Bastenom, Gulitom, Baresijem, Maldinijem, koji je posle 1:1 na “Santijago Bernabeu” na “San Siru” ponizio velikog rivala (5:0).

Da li će Zidanovi izabranici moći da prekinu crnu tradiciju biće poznato posle duela na “Samford bridžu”, uoči kojeg im naruku ne ide ni to što Tomas Tuhel nema poraz od Reala u dosadašnjoj karijeri (tri pobede, četiri poraza), kao ni Čelsi, koji je protiv Madriđana igrao četiri puta u evropskim takmičenjima i nije osetio gorčinu poraza (dva remija i dve pobede “plavaca”).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike