Futsal reprezentacija Srbije bije odlučujuću bitku za SP sledeće godine

09.12.2020

09:55

0

Autor: Milan Nastić

Orlovi igraju danas (17.15) sa Finskom

Futsal reprezentacija Srbije bije odlučujuću bitku za SP sledeće godine
Copyright MN Press

Futsal reprezentacija Srbije igra danas u Vanti (17,15), revanš meč baraža za plasman na Prvenstvo sveta 2021. u Litvaniji, protiv Finske (prvi meč u Kragujevcu 1:0).

Selektor Goran Ivančić je istakao da orlovi spremno dočekuju duel i nadaju se da mogu ostvare veliki uspeh i tako budu među šest selekcija iz Evrope koji će otići na planetarno takmičenje.

– Atmosfera je dobra, malih problema sa povredom ima samo Pršić, ali nadamo se da će moći da igra. Što se tiče samih uslova u Finskoj, sve je na odličnom nivou, hotel, hrana, a dvorana u kojoj ćemo igrati sjajno izgleda. Bilo je nekih priča da će lopta sa kojom ćemo igrati biti nešto sporija, ali nema ni tu problema, uslovi su zaista fenomenalni – poručio je selektor Ivančić iz Litvanije.

Fil Džouns sastavljao idealni tim za mali fudbal: Rizikujem da budem glup, ali on mora uz Srbina

On očekuje sličnu utakmicu kao što je bila u Kragujevcu, kad je Srbija slavila sa 1:0.

– Imamo iz prvog meča minimalnu prednost, ne verujem da će Finci igrati previše otvoreno i ofanzivno, očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu. Neće biti previše rizika ni sa jedne ni sa druge strane. Ukoliko postignemo gol, mnogo će da nam znači, jer važi pravilo gola u gostima. Finci znaju da budu veoma agresivni, nekad i grubi prema mojim shvatanjima futsala. Očekujem, dakle, dosta neizvesnu utakmicu, ali i nervoznu, bez mnogo rizika, čekaće se greška protivnika, a mislim da smo kvalitetniji sastav – zaključio je Ivančić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike