Kako su Hacegen i Koltesku spasili život ženi u avionu posle meča Škendije i Partizana

09.12.2020

11:08 >> 11:11

0

Autor: Milan Nastić

Rumunske sudije pokazale svoju humanu stranu pre devet godina

Kako su Hacegen i Koltesku spasili život ženi u avionu posle meča Škendije i Partizana
Copyright MN Press

Četvrti sudija na meču između PSŽ-a i Bašakhešira Sebastijan Kotesku u centru pažnje zbog rasizma i epilog ovog slučaja očekuje se veoma brzo.

Inače on i glavni sudija sinoćenjeg meča Ovidi Hacegen bili su u zanimljivi široj javnost kada su spasili jednoj ženi život u avionu posle meča između Škendije i Partizana 2011.godine u Skoplju.

Rumunski arbitri su i ranije optuživani za rasizam, pojavio se i snimak incidenta u Parizu (Video)

Naime, ona je bila sa decom, kada je počela da se guši, tog trenutka sudija Hacegen došao je do njenog sedišta i pružio joj prvu pomoć. Inače, rumunski sudija je završio medicinu u Temišvaru i nije mu bilo ništa strano po tom pitanju.

– Uradio sam, ono što se radi u takvim trenucima, pritekao u pomoć,sa mojim kolegom Kolteskom. Bilo je u tom trenutku strašno videti prizor kako se žena guši, a pored se nalaze njena deca. Počela je da gubi svest, uradio sam prvu pomoć, nakon čega su došle stjuardese i odvele je negde. Bilo je zastrašujuće, ali sve se završilo na najbolji mogući način. Hteo bih da zahvalim i mom kolegi Kolteskom, koji mi je dosta pomogao u tim trenucima. Od tada nisam video tu ženu, ali se nadam da je živa i da je sa njom sve u redu – kazao je tada Hacegen.

Demba Ba držao predavanje sudiji, ali nije prvi put da se suočava sa rasizmom (Video)

Za rumunskog arbitra veže se još jedna zanimljiva priča. On je na poluvremenu utakmice između Holandije i Nemačke 2018. godina saznao da mu je majka preminula, ali je odlučio da taj meč sudi do kraja.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, svi su mogli da vide njegove suze, a prvi mu je saučešće izjavio holandski defanzivac Virdžn van Dajk, koji je inače rešio taj meč u korist svoje selekcije golom u nadoknadi vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike