Inter izbacio Krotone u Seriju B, još pobeda ga deli od šampionskog trona

01.05.2021

18:48 >> 19:21

0

Autor: Adam Štulić

Neroazurima potrebna još tri boda da overe titulu

Inter izbacio Krotone u Seriju B, još pobeda ga deli od šampionskog trona
Copyright Tanjug/Francesco Mazzitello/LaPresse Via AP

Dugo su fudbaleri Intera tražili način da otvore Krotone, koji je porazom od “neroazura” ostao i bez teoretske šanse da sačuva mesto u Seriji A – 2:0. S druge strane, izabranicima Antonija Kontea potrebna je još jedna pobeda kako bi i matematički osvojili dugo čekani Skudeto.

Više od sat vremena domaćini su odolevali napadima milanskog velikana. Ređali su se ataci gostiju od starta meča, u 44. minutu stativa je sačuvala mrežu domaćina posle šuta Lautara Martineza.

Kada je uvideo da će sa snagama koje ima na terenu teško probiti bedem domaćina, Konte je na teren poslao Aleksisa Sančeza i Eriksena, koji su samo četiri minuta od ulaska u igru krunisali dominaciju “neroazura”. Igrao se 69. minut, kada je Sančez petom ostavio loptu za Lukakua, a ovaj je odložio do Danca, koji je zatresao mrežu Krotonea.

Tada je već bilo jasno da će tri boda puta “Meace”, a trijumf je u drugom minutu nadoknade vremena overio Hakimi.

Ukoliko Inter u narednom kolu savlada Sampdoriju kod kuće i zvanično postati šampion, mada je moguće da će trijumfalni šampanjac otvoriti već u nedelju, ako Sasuolo kao domaćin savlada drugoplasiranu Atalantu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike