Turbo Nejmar i Mbape: Turci nisu mogli da isprate PSŽ u šestoj brzini

09.12.2020

19:40 >> 19:41

0

U nastavljenoj utakmici na Parku prinčeva francuski prvak bolji od turskog - 5:1.

Turbo Nejmar i Mbape: Turci nisu mogli da isprate PSŽ u šestoj brzini
Copyright Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Nemile scene iz Pariza postale su predmet istrage “disciplinaca” UEFA koji će tačno utvrditi odgovornost za prekid meča PSŽ – Bašakšehir. U nastavljenom meču francuski šampion do nogu je potukao tursku ekipu, a blistali su trostruki strelac Nejmar i Kilijan Mbape, koji je postigao dva pogotka.

Tanjug/AP Photo/Francois Mori)

Turci nisu bili sposobni da isprate mašinu Tomasa Tuhela u šestoj brzini. Nemoćno su gledali kako se Nejmar i Mbape poigravaju i čine sa loptom što im je bila volja. Dominacija Parižana bila je tolika da su na kraju mogli pobediti dvocifrenim rezultatom i taj ishod bi na najbolji način ilustrovao dešavanja na terenu i odnos snaga između dva rivala. Kao da je ponovni izlazak na meč loše uticao na voljni momenat Turaka ili je više razljutio domaće, pa su već posle 45. minuta imali ubedljivu prednost od 3:0, koju su doneli Nejmar golovima u 21. i 38. i Mbape u 42. minutu iz penala.

TanjugAP Photo/Francois Mori

Nastavak se nije mnogo razlikovao od prvog poluvremena. Francuzi jači, bolji i konkretniji, ali su gosti ipak preko Topala došli do časnih 4:1. U 62. minutu Mbape je postavio 5:1 i tu kao da je bila povučena ručna od strane PSŽ. Ponovo je bilo šansi pred golom Gunoka, ali nije bilo tog žara kao u prvom delu meča.

Grupa H

PSŽ – Bašakšehir 5:1 (3:0)

Lajpcig – Mančester junajted 3:2 (2:0)

Tabela: PSŽ 12, Lajpcig 12, Mančetser junajted 9, Bašakšehir 3.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike