Karim Benzema sačuvao Real u LŠ i posao Zinedinu Zidanu, Marko Nikolić se oprostio od Evrope

09.12.2020

22:03 >> 22:12

0

U najkvalitetnijem takmičenju na proleće igraće kraljveski klub

Karim Benzema sačuvao Real u LŠ i posao Zinedinu Zidanu, Marko Nikolić se oprostio od Evrope
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Posle mečeva 6.kola u grupama A ,B,C i D, plasman u osminu finala Lige šampiona izborili su Bajern, Atletiko Madrid, Real Madrid, Borusija Menhengladbah, Mančester siti, Porto, Liverpul i Atalanta. U Ligu Evrope, u šesnaestinu finala odlaze Salcburg, Šahtjor, Olimpijakos i Atalanta.

U utorak su svoj plasman u Ligu šampiona obezbedili: Čelsi, Borusija Dortmund, Juventus, PSŽ, Sevilja, Lacio, Barselona i Lajpcig. U Ligu Evrope dolaze: Krasnodar, Briž, Dinamo Kijev i Mančester junajted.

Pročitajte još: Emotivna ispovest Maradoninog brata: Obećao je da će doći za Božić

Poraz u Moskvi od Salcburga doveo je Lokomotivu srpskog stručnjaka Marka Nikolića do potrebe da dobiju prvaka Evrope kako bi se kao treći tim sa tabele grupe A kvalifikovali za takmičenje u Ligi Evrope u nastavku sezone.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Nada je postojala, mada je realnost bila potpuno drugačija i ta razlika se jasno uočavala na terenu. Bajern je bio bolji tim, pravili su šanse, ali su Rusi nekim čudom i zahvaljujući golmanu Giljermeu ostajali nesavladani. Ipak, i tome se video kraj. U 63.minutu korner je izveo Daglas Kosta a štoper Zile neumoljiv kod udarca glavom. Sve dileme, ako ih je neko uopšte ima, rešio je Čupo-Moting golom u 80. minutu.

Atletiko je u Salcburgu vežbao rutinu. Postigli su gol na vreme preko Hermosa u 39. minuta i ostatak meča proveli su uglavnom u defanzivnom stavu, tražeći priliku da iz kontre ugroze domaćina, što se i dogodilo u 86. minutu kada je Karsko postavio konačnioh 0:2.

Grupa A
Bajern – Lokomotiva 2:0 (0:0)
Salcburg – Atletiko M 0:2 (0:1)

Tabela: Bajern 16, Atletiko 9, Salcburg 4, Lokomotiva 3.

Pre utakmice sa Borusijom Menhengladbah predsednik Reala Florentino Perez izašao je sa jasnim planom budućnosti Zinedina Zidana koji je u slobodnoj interpretaciji španskih medija glasio – “ili ćeš pobediti Nemce, ili više nećeš biti trener”. Francuz je dobro razumeo poruku, ali je imao i dosta sreće kada je krenuo u duel sa Menhengladbahom. Ta sreća došla je zaslugom smušene odbrane rivala, koja je u ključnim trenucima, u 9. i 32. minutu, reagovala poput nekog amaterski sastav.

Načeo ih je Lukas Vaskez centaršutom sa desnog krila ka srcu kaznenog prostora gde je pogodio u glavu Benzemu za 1:0. Sledeći momenat bio je sličan, samo što je umesto Vaskeza ulogu asistenta preuzeo Rodrigo. Opet se tražio Francuz u šesnaestercu Menhengladbaha, ponovo ga niko nije čuvao, pa je njemu bilo lako da sa 2:0 povede “kraljevski klub” ka osmini finala Lige šampiona.

U Milanu se odvijala drama Intera. Šahtjor je mogao da bude drugi u slučaju pobede, treći ako bi remizirao i poslednji ako bi izgubio meč od Intera, što stvorilo neviđeni apsurd da tim koji je dva puta dobio Reala i ima sedam bodova na kraju grupne faze ne može ni do plasmana u Ligu Evrope. Ipak, na kraju je tu pravda zadovoljena, iako je Inter tokom celog meča vršio pritisak i bio mnogo bliži pobedi od Ukrajinaca.

Grupa B

Real Madrid – Menhengladbah 2:0 (2:0)
Inter – Šahtjor 0:0
Tabela: Real Madrid 10, Menhengladbah 8, Šahtjor 8, Inter 6.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

U grupi C je osvajač trećeg mesta i putnik u Ligu Evrope bila jedina nepoznanica. Oba kandidata Olimpijakos i Marsej nalazila du se u milosti kvalitetnijih “građana” i Portoa, ali je nisu dobili. Očekivano su poraženi, ali su posle 6. meča u grupnoj fazi bili srećniji igrači iz Pireja, koji su zbog boljeg međusubnog skora zaslužili put u Ligu Evrope pre Marseja.

Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Pročitajte još: “Orlovi” na Mundijalu, maštaju o medalji! (video)

Grupa C
Mančester siti – Marsej 3:0 (0:0)
Olimpijakos – Porto 0:2 (0:1)
Tabela: Mančester siti 16, Porto 13, Olimpijakos 3, Marsej 3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike