Haos oko finala Lige šampiona: Turska na "crvenoj listi", duel Sitija i Čelsija se pomera na Ostrvo!?

07.05.2021

18:21

0

Ostaje da se vidi da li je u pitanju lobiranje ili zapravo velika zabrinutost

Haos oko finala Lige šampiona: Turska na "crvenoj listi", duel Sitija i Čelsija se pomera na Ostrvo!?
Copyright Pixabay

Turska je dodata na “crvenu listu” turističkih destinacija u Velikoj Britaniji, bacajući konačne planove finala Lige šampiona u haos – sa pregovorima o premeštanju igre na Ostrvo.

Utakmica između Mančester sitija i Čelsija u subotu, 29. maja, trebalo je da se održi na stadionu “Ataturk” u Istanbulu sa oko 25.000 navijača (trećina kapaciteta).

Profimedia.rs

Oba premijerligaška kluba trebalo bi da dobiju ulaznice, za koje se očekuje da će iznositi po oko 4.000, ali broj slučajeva koronavirusa u Turskoj znači da je vlada Velike Britanije postavila tu zemlju na “najviše upozorenje” o putovanju – tako da će bilo kome biti odbijen povratak u Veliku Britaniju, ukoliko prisustvuje.

Ranije je UEFA bila “gluva” na pozive da se finalna utakmica preseli na neki od engleskih stadiona, ali nakon svega, FA (Fudbalski savez Engleske) i vlada pregovaraju sa UEFA kako bi igrači Čelsija i Sitija igrali bez odlaska u karantin.

Pročitajte još:

Prilog u tome govori i činjenica da su Englezi spremni da puste publiku na stadione u poslednjem kolu Premijer lige, pa tako i na finalni dvoboj Lige šampiona.

Situacija u Turskoj u vezi s pandemijom već neko vreme izaziva zabrinutost i čini se da sada neće prisustvovati nijedan navijač iz Velike Britanije ukoliko u dramatičnom preokretu, UEFA ne prebaci utakmicu na britanski stadion.

Engin Akyurt/Pixabay

– Moramo biti oprezni u vezi s ovim. Bojim se da ćemo morati da stavimo Tursku na crvenu listu i to će imati posledice. Navijači ne bi trebalo da putuju u Tursku. FA već razgovara sa UEFA-om o tome i vrlo smo otvoreni za domaćinstvo finala – rekao je britanski sekretar za saobraćaj Grent Šaps.

Engleska javnost veruje u to da će UEFA saslušati predlog i dozvoliti englesko finale u Engleskoj.

– Na kraju je odluka UEFA. Imamo uspešan spisak mečeva sa gledaocima. Razgovarao sam sa ministrom sporta, vrlo smo otvoreni za to i na kraju je odluka na UEFA, a s obzirom na to da su dva engleska kluba na kraju čekamo da čujemo šta imaju da kažu – dodao je Šaps.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike