Haos oko finala Lige šampiona: Turska na "crvenoj listi", duel Sitija i Čelsija se pomera na Ostrvo!?

07.05.2021 | 18:21

Autor: Andrija Bulatović

Ostaje da se vidi da li je u pitanju lobiranje ili zapravo velika zabrinutost

Copyright Pixabay

Turska je dodata na “crvenu listu” turističkih destinacija u Velikoj Britaniji, bacajući konačne planove finala Lige šampiona u haos – sa pregovorima o premeštanju igre na Ostrvo.

Utakmica između Mančester sitija i Čelsija u subotu, 29. maja, trebalo je da se održi na stadionu “Ataturk” u Istanbulu sa oko 25.000 navijača (trećina kapaciteta).

Copyright Profimedia.rs

Oba premijerligaška kluba trebalo bi da dobiju ulaznice, za koje se očekuje da će iznositi po oko 4.000, ali broj slučajeva koronavirusa u Turskoj znači da je vlada Velike Britanije postavila tu zemlju na “najviše upozorenje” o putovanju – tako da će bilo kome biti odbijen povratak u Veliku Britaniju, ukoliko prisustvuje.

Ranije je UEFA bila “gluva” na pozive da se finalna utakmica preseli na neki od engleskih stadiona, ali nakon svega, FA (Fudbalski savez Engleske) i vlada pregovaraju sa UEFA kako bi igrači Čelsija i Sitija igrali bez odlaska u karantin.

Pročitajte još:

Prilog u tome govori i činjenica da su Englezi spremni da puste publiku na stadione u poslednjem kolu Premijer lige, pa tako i na finalni dvoboj Lige šampiona.

Situacija u Turskoj u vezi s pandemijom već neko vreme izaziva zabrinutost i čini se da sada neće prisustvovati nijedan navijač iz Velike Britanije ukoliko u dramatičnom preokretu, UEFA ne prebaci utakmicu na britanski stadion.

Copyright Engin Akyurt/Pixabay

– Moramo biti oprezni u vezi s ovim. Bojim se da ćemo morati da stavimo Tursku na crvenu listu i to će imati posledice. Navijači ne bi trebalo da putuju u Tursku. FA već razgovara sa UEFA-om o tome i vrlo smo otvoreni za domaćinstvo finala – rekao je britanski sekretar za saobraćaj Grent Šaps.

Engleska javnost veruje u to da će UEFA saslušati predlog i dozvoliti englesko finale u Engleskoj.

– Na kraju je odluka UEFA. Imamo uspešan spisak mečeva sa gledaocima. Razgovarao sam sa ministrom sporta, vrlo smo otvoreni za to i na kraju je odluka na UEFA, a s obzirom na to da su dva engleska kluba na kraju čekamo da čujemo šta imaju da kažu – dodao je Šaps.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam