Fortuna uz Oblaka i Atletiko: Simeone sve bliži tituli u Španiji

12.05.2021

21:54 >> 21:57

0

Autor: N. St.

Jogandžije drže sve u svojim rukama u preostala dva kola

Fortuna uz Oblaka i Atletiko: Simeone sve bliži tituli u Španiji
Copyright AP Photo/Bernat Armangue

Titula će završiti u Madridu, to je postalo jasno posle kiksa Barselone protiv Levantea. Jedino pitanje je hoće li završiti u redovima Atletika ili Reala.

Ogroman korak ka tome napravio je Simeoneov tim koji je uz veliku pomoć fortune savladao Sosijedad – 2:1 (2:0).

Domaćin je odigrao dobro prvo poluvreme. Karasko je pogodio za vođstvo u 16. minutu, da bi Korea u 28. duplirao prednost, a ko zna kako bi se stvari završile da nije bilo sjajnog Oblaka na golu i pomoć stative u tom delu. Gosti nisu želeli da istaknu belu zastavicu. Oblak je u 80. minutu imao mnogo sreće pošto su gosti imali dva zicera koja je teže promašiti nego pogoditi. Nisu tada uspeli, ali jesu tri minuta kasnije kada je Zubeldija zatresao mrežu. To je bio znak za dodatnu nervozu, ali su na kraju “jorgandžije” uspele da sačuvaju prednost.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Sada drže sudbinu u svojim rukama i trijumfi protiv Osasune i Valjadolida će im doneti pehar bez obzira na rezultate ostalih timova, pre svih gradskog rivala Reala koji može ponovo da vrati pritisak ako savlada Granadu u četvrtak.

Sevilja je posle boda protiv Reala pokazala da nije slučajno tu gde jeste. Na svom terenu su savladali Valensiju – 1:0 (0:0).

Gol vredan tri boda postigao je El Nesiri u 66. minutu. Na terenu su bila dvojica srpskih fudbalera. Nemanja Gudelj je igrao do 59. minuta, dok je Uroš Račić na drugoj strani odigrao ceo meč.

REZULTATI:

Sevilja-Valensija 1:0
Selta-Hetafe 1:0
Ueska-Bilbao 1:2
Atletiko Madrid-Sosijedad 2:0

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike