Ova Barselona nema karakter šampiona

11.05.2021

21:53 >> 22:03

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci prokockali dva gola prednosti u osvojili samo bod protiv Levantea

Ova Barselona nema karakter šampiona
Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Saiz

Ova Barselona nema šampionski karakter. U ultra neizvesnoj završnici Primere, Katalonci su u poslednja četiri meča pobedili samo jednom i tako najvetovatnije ostali bez nacionalne krune. Poslednji u nizu kikseva, izabranici Ronalda Kumana napravili su u Valensiji, gde su protiv Levantea igrali 3:3.

Zaista deluje neverovatno kako Mesi i drugovi prosipaju dragocene bodove u momentu kada su se iz dvocifrenog bodovnog zaostatka uključili u šampionsku trku sa madridskim rivalima Atletikom i Barselonom. Kada su mogli da zasednu na prvo mesto poraženi su od Granade na “Nou Kampu”, drugu priliku su ispustili na istom stadionu direktnom duelu sa “jorgandžijama” (0:0), a kada su mogli da stave dodatni pritisak na četu Dijega Simeonea prokockali su dva gola prednosti i osvojili samo bod protiv Levantea.

Golovima Mesija u 25. i Pedrija u 34. minutu Katalonci su na poluvreme otišli sa velikih 2:0. Činilo se i sigurnih, ali samo na prvi pogled. Za samo dva minuta u nastavku susreta domaći su preko Melera (57′) i Moralesa (59′) vratili susret na početak.

Čak ni gol Dembelea u 64. minutu, koji se Barsa ekspresno vratila u vođstvo, nije bio dovoljan katalonskom gigantu da osvoji tri boda i prenoći na prvom mestu, pošto je Serhio Leon u 83. minutu postavio konačan rezultat.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike