Regelon efektnim autogolom gurnuo Totenhem ka Ligi konferencija, Everton i Njukasl sigurni, Arsenal čekao nadoknadu

19.05.2021

19:00 >> 22:00

0

Autor: N. St.

Pevci bi mogli da ostanu i bez učešća u Evropi naredne sezone

Regelon efektnim autogolom gurnuo Totenhem ka Ligi konferencija, Everton i Njukasl sigurni, Arsenal čekao nadoknadu
Copyright Tanjug/Paul Childs/Pool via AP

Poslednja dva kola Premijer lige igraju se pred navijačima, a ono što su pristalice Totenhema mogle da vide u Londonu ih sigurno neće učiniti srećnim.

Njihov tim je izgubio od Aston Vile – 1:2 (1:2).

Nije izgledalo da će tako biti kada je Bergvajn u osmom minutu pogodio za vođstvo. Stvari su krenule nizbrdo od 20. minuta kada je Regelon postigao evrogol, problem je bio što je matirao sopstvenog golmana. U želji da izbije loptu je to učinio veoma loše i matirao je Ljorisa i postigao svoj prvi gol u Engleskoj. Potom je u 39. minutu Votkins doneo potpuni preokret.

Da stvari budu gore za „pevce“ ovo bi mogao da bude poslednji meč Harija Kejna u dresu kluba, pošto već neko vreme kruže priče o odlasku, a navodno je i on sam saopštio čelnicima da želi da ide. Upravo je na tome bio glavni fokus kada je sudija Poson odsvirao kraj, delovalo je da se oprašta sa suzama u očima…

Uz sve to je ekipa na šestom mestu i trenutno je bliža Ligi konferencija, mada ukoliko izgube od Lestera u poslednjem kolu mogli bi da ostanu u potpunosti bez učešća u Evropi.

Everton se vratio u igru i borbu za Evropu. Na „Gudisonu“ su bili bolji od Volvsa – 1:0 (0:0).

Tanjug/AP Photo/Peter Byrne, Pool

Gol vredan tri boda postigao je Rišarlison u 48. minutu. Njima će biti neophodna pobeda protiv Sitija na kraju, mada bi u teoriji i bod mogao da im bude dovoljan ako Totenhem izgubi. Jedino ne smeju da izgube od šampiona.

Njukasl je obradovao publiku na „Sent Džejms parku“. Savladali su Šefild junajted – 1:0 (1:0).

Tanjug/Stu Forster/Pool via AP

Jedini gol je dao Vilok u četvrtom minutu nadoknade prvog dela. Na taj način se preporučio Mikelu Arteti, pošto je tu kao pozajmljeni igrač Arsenala.

Upravo su Arteta i “tobdžije” do trijumfa stigli tek u poslednjim sekundama na gostovanju Kristal Palasu – 1:2 (0:1).

Tanjug/Frank Augstein, Pool

Poveli su u 35. minutu preko Pepea, ali je Benteke u 62. poravnao rezultat. Delovalo je da će se meč zavšriti remijem, da bi u prvom minutu nadoknade Odegard pronašao Martinelija koji je vratio prednost svom timu. Potom je četiri minuta kasnije  svoj drugi gol postigao Pepe i tako stavio tačku na meč.

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike