Hapšenje navijača u Engleskoj: Mančester junajted prijavio svoje rasiste

21.05.2021

10:33 >> 20:41

0

Na meti rasista bio fudbaler pevaca Korejac Hung Min Son

Hapšenje navijača u Engleskoj: Mančester junajted prijavio svoje rasiste
Copyright MN Press

Britanska policija uhapsila je osam osoba zbog sumnje da su na društvenim mrežama širili rasističke uvrede na račun igrača Totenhema Hung Min Sona.

Južnokorejski napadač bio je na meti pristalica “crvenih đavola” nakon kontroverznog gola na utakmici Mančester junajteda i londonskih “pevaca” u meču 31. kola Premijer lige.

Uvrede su ispisane na jednom od portala posvećenom Mančester junajtedu, koji je informacije prosledio lokalnoj policiji. Još četiri osobe su saslušane u vezi sa ovom policijskom akcijom pokrenutom nakon poraza koji su Spursi zabeležili 11. aprila.

Dvanaestorica muškaraca “osumnjičeni su za objavljivanje, pisanje, korišćenje reči, koje podstiče rasnu mržnju, saopštila je londonska policija.

Britanska policija namerava da upotrebi sva sredstva koja joj stoje na raspolaganju kako bi suzbila rasizam na društvenim mrežama. Početkom maja engleski fudbal zauzeo je stav protiv zloupotrebe interneta i rasizma na društvenim mrežama organizovanjem bojkota dotičnih platformi.

– Zahvaljujući pedantnom radu policije, ovi anonimni korisnici društvenih mreža su identifikovani i pronađeni. Ova akcija jasno pokazuje da policija neće tolerisati rasističke napade, čak i ako su počinjeni na mreži – poručili su iz policije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike