Potpuna ludnica u Španiji: Suarez doneo šampionski pehar Atletiku, Realov uzaludni preokret

22.05.2021

17:54 >> 17:55

0

Autor: N. St.

Primera je gotova

Potpuna ludnica u Španiji: Suarez doneo šampionski pehar Atletiku, Realov uzaludni preokret
Copyright Profimedia

Spektakularna završnica Primere. Drama, preokreti, iznenađujući golovi i na kraju titula odlazi u deo Madrida naklonjen Atletiku.

Sve oči su bile uprte na dva madriska kluba – Atletiko i Real. Jasno je bilo da jednima pobeda „overava“ titulu, drugima tri boda i kiks gradskog rivala donosi trijumf.

Krenulo je šokantno. U 18. minutu je Atletiko imao korner, usledila je brza kontra, Plano je dobio loptu, izašao sam pred Oblaka i poslao loptu iza njegovih leđa. Da stvar bude još bolnija za njih, iskusni vezista je ponikao u Realu i postigao je gol koji je domaćinu značio mnogo u borbi za opstanak

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Bio je to odličan znak za „kraljevski klub“, mada nije dugo trajao. Samo nekoliko minuta kasnije je i Real upao u „minus“. Viljareal je poveo u 20. minutu pogotkom Pina.

Na poluvremenu je stanje bilo nepromenjeno – Atletiko je imao 83, Real 81 poen.

Situacija se promenila u drugom delu kada je u 55. minutu Benzema iskoristio centaršut Kazemira i poravnao rezultat. VAR je proveravao akciju, da bi posle gledanja snimka pogodak bio poništen – francuski napadač je bio u ofsajdu. Razočarenje za Zidana, sreća za Simeonea.

Tanjug/AP Photo/Pablo Morano

U momentima kada je snimak poništio pogodak Karima, u Valjadolidu je bilo nerešeno. Korea je sa ivice kaznenog prostora šutirao i pogodio za 1:1 i slavlje “jorgandžija“. Strpljivo je Čolova četa čekala i dočekala je priliku da dođe do preokreta.

Igrao se 67. minut, greška domaćina na sredini terena, Suarez je uzeo loptu, zaleteo se prema golu, izašao sam pred čuvara mreže i u stilu sjajnog strelca je poslao u mrežu za osmehe u redovima gostiju (1:2).

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Kako su minuti odmicali stvari su postajale sve jasnije i sve bolje za Atletiko. Bilo je to jasno i njihovim ljutim rivalima kojima čak ni veliki preokret protiv “žute podmornice” nije značio ništa. Očekivano, nisu odustali i za to su nagrađeni golom Benzeme u 87. minutu. U tim trenucima im je bilo jasno da moraju da daju još jedan i da se nadaju da će klub koji vodi njihov nekadašnji igrač Luis Nazario de Lima Ronaldo uspeti da izjednači protiv Atletika.

Prva od dve potrebne stvari se dogodila kada je u drugom minutu nadoknade Modrić doneo vođstvo Realu. U Valjadolidu je za to vreme bilo napeto, domaći tim je želeo bar bod. Nije u tome uspeo. Sudija Sančez je odsvirao kraj – Atletiko je postao šampion! U Segundu se pored Valjadolida sele Ueska i Eibar.

Dok su svi pratili borbu za pehar Barselona je na gostovanju bila bolja od Elčea (0:1). Jedini pogodak dao je Grizman u 83. minutu. Ono što je bilo posebno zanimljivo na ovom meču jeste izgled i postava igre Katalonaca bez Lionela Mesija koji je dobio poštedu za poslednje kolo. Na golu je bio Neto, u odbrani Dest, Arauho, Mingeza i Firpo, u veznom redu De Jong, Buskets i Moriba, a napred Trinkao, Dembele i Grizman. Kasnije su u igru ušli Puig, Pjanić, Alba, Umtiti.

Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Zbog svega toga se postavilo i pitanje da li je ovo najava neke nove Barse ukoliko Argentinac ne produži ugovor na kraju sezone…

REZULTATI:

Selta-Betis 2:3
Eibar-Barselona 0:1
Elče-Bilbao 2:0
Ueska-Valensija 0:0
Osasuna-Sosijedad 0:1
Real Madrid-Viljareal 2:1
Valjadolid-Atletiko Madrid 1:2

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike