Verona poslala Juventus u Ligu šampiona, Bolonja lak plen za “staru damu”

23.05.2021

21:00 >> 21:04

0

Autor: Adam Štulić

Napoli kiksnuo” na Maradoni” i ostao bez elitnog takmičenja

Verona poslala Juventus u Ligu šampiona, Bolonja lak plen za “staru damu”
Copyright Tanjug/Michele Nucci/LaPresse via AP

Juventus je u samom finišu uspeo da spase sezonu. Izabranici Andree Pirla su najpre osvojili Kup Italije, da bi u poslednjem kolu Serije A izborili mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Ništa pred poslednji meč u sezoni nije bilo u rukama “stare dame”. Bivši italijanski prvak je morao da pobedi Bolonju u gostima i da potom čeka vesti iz Napulja, gde je Napoli protiv Verone trebalo da overi mesto u elitnom takmičenju.

Crno-beli su svoj deo posla uradili mksimalno. Tim Sineše Mihajlovića nije bio ozbiljna prepreka za Moratu i drugove, koji su i bez Kristijana Ronalda stigli do ubedljive pobede (4:1).

Ipak, ona ne bi imala veliki značaj, da Verona nije šokirala Napolitance, koji su na isteku sata igre, preko Rahmnija stigli do rezultata koji ih vodi u Ligu šampiona. Ipak, radost domaćih je kratko trajala, s obzirom da je Faraoni u 69. minutu izjednačio i, ispostavilo se na kraju, postavio konačan rezultat, koji je ekipu Đenara Gatuza poslao u Ligu Evrope.

U elitnom takmičenju naredne sezone, pored šampiona Intera i Juventusa, igraće još drugoplasirani Milan i trećeplasirana Atalanta, koji su u direktnom duelu u Bergamu odlučivali o tome ko će sezonu završiti kao vicešampion. “Rosoneri” su golovima Kesija iz penala u 43. i trećem minutu nadoknade vremena slavili protiv domaćina 2:0.

Lacio će, pored Napolija, predstavljati Italiju u Ligi Evrope uprkos porazu na gostovanju protiv Sasuola (2:0), dok je Roma remijem u gostima protiv Specije (2:2) obezbedila sebi mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike