Juventus spasao sezonu, Pirlo na rođendan osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri

19.05.2021

21:01 >> 21:14

0

Autor: Adam Štulić

Stara dama osvojila Kup Italije

Juventus spasao sezonu, Pirlo na rođendan osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri
Copyright Tanjug/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

Juventus je uspeo koliko toliko da amortizuje jednu od najtežih takmičarskih godina u poslednjoj deceniji, osvajanjem Kupa Italije. Izabranici Andree Prila su u finalu masovnijeg takmičenja savladali Atalantu 2:1 i tako stigli do „utešnog trofeja“ u utakmici kojoj su posle više od godinu dana mogli da prisustvuju navijači.

„Stara dama“ je posle devet uzastopno osvojenih titula nacionalni tron prepustila velikom rivalu Interu, za mesto u Ligi šampiona naredne sezone crno-beli moraju da čekaju kiks rivala uz pobedu u gostima protiv Bolonje, zbog čega  su Ronaldo i drugovi imali dodatni pritisak da osvoje Kup.

Na stadionu „Mapei“ u Ređe Emiliji, pred nešto više od 4000 navijača, Dejan Kuluševski je na isteku pola sata igre doveo Juventus u vođstvo, da bi deset minuta kasnije Malinovski poravnao rezultat i uneo dodatnu dozu neizvesnosti u meč.

Za razliku od prvog poluvremena, kada je Atalanta bila konkretniji rival, Juventus je u nastavku meča zaigrao u skladu sa svojim renomeom, da bi se golom u 73. minutu Federiko Kijeza pobrinuo da treneru Pirlu 42. rođendan zauvek ostane u sećanju, osvajanjem prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike