Kakav tim je spremio Dejan Stanković za finale Kupa Srbije: Da i mi malo iznenadimo javnost!

24.05.2021

12:29 >> 12:30

0

Trener crveno-belih želi da pobedom nad Partizanom zaokruži ovu sezonu

Kakav tim je spremio Dejan Stanković za finale Kupa Srbije: Da i mi malo iznenadimo javnost!
Copyright MN Press

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković očekuje da će njegovi fudbaleri sutra u finalu Kupa Srbije na stadionu “Rajko Mitić” pobedom nad Partizanom zaokružiti jednu uspešnu sezonu.

– Moja očekivanja, kao i očekivanja svih u klubu, jesu da zaokružimo jednu divnu sezonu osvajanjem duple krune. Mi ćemo sve uraditi. Iako smo osvojili prvenstvo tri-četiri nedelje pre kraja, nismo posustali, nastavili smo dobro da radimo, da se spremamo i za Kup i za nešto što nas čeka u skorijoj budućnosti – rekao je Stanković i nastavio:

– Sigurno da je prioritet Crvene zvezde grupna faza. Jučerašnjim rezultatima u Engleskoj, mi smo već zacrtali da krećemo iz drugog kruga, što je za nas fenomenalno jer smo tako organizovali i pripreme.

Uprkos nadmoćno osvojenoj tituli, za Stankovića nema favorita u meču sa “večitim rivalom”.

– Derbi – nikad se ne zna. Milion puta smo o tome pričali. Mi smo spremni. Radili smo na svim detaljima, sitnicama, jer znamo da derbi uglavnom odlučuju takve stvari. Videli ste da je i poslednji derbi odlučio jedan korner.

Crveno-beli igraće finale bez Milana Pavkova, koji ima žute kartone:

– Mnogo mi je žao zbog toga jer se on u poslednje vreme podigao dosta. Faliće nam, ali imamo momke koji mogu da odgovore.

Pravilo “bonus” igrača ne važi za Kup, tako da će oba trenera biti u prilici da na teren pošalju najjače ekipe. Stanković kaže da zna sastav i poredi ovu situaciju sa onom koja je bila pre derbija u prvenstvu:

MN Press

– Tada su počeli mladji, a ušli su stariji, što ne znači da će sada biti obrnuto. To nisam rekao. Znam ko će da igra, ali ne bih otkrivao… Da i mi malo iznenadimo javnost.

Ko god da igra, međutim, Stanković veruje da to za drugu stranu neće biti izenađenje.

– Kad dođe derbi tu je direktna igra. Ko više želi pobedu, taj će dobiti. Ko je više spreman da se žrtvuje, taj će dobiti.

Stankovića ne zanima kako se u Partizanu gleda na ovo finale:

– Mene motiviše Crvena zvezda i dupla kruna. Ne to da li je nekom spas sezone ili ne. Ne bavim se drugima, bavim se samo svojom kućom – kaže Stanković i dodaje;

– Iskreno, ne zanima me kako će da izgleda, da li će da bude lepo. Bitno mi je da donesemo trofej, a kako će da izgleda uopšte me ne zanima.

Za svaki slučaj, Stanković zna i ko će izvoditi penale:

– Iako nam ove godine penali nešto nisu bili naklonjeni, ali sam ubeđen da ako do njih dodje da ću imati momke spremne da ih izvedu.

Pročitajte još

FSS je ovu utakmicu poverio sudiji Srđanu Jovanoviću:

– Teška, zahtevna utakmica, on je evropski sudija. Najbolji, tako kažu. Da bi bio najbolji treba da se dokažeš na najjačoj utakmici u Srbiji, a to je derbi, a pogotovu što je finale.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike