"Orlovi" na ceni u Japanu: Protiv Piksija nema prijateljskih utakmica

25.05.2021

15:13 >> 15:14

0

Selektor i sportski direktor japanskog nacionalnog tima tvrde da su doveli najjačeg mogućeg protivnika iz Evrope

"Orlovi" na ceni u Japanu: Protiv Piksija nema prijateljskih utakmica
Copyright Profimedia

Japanski selektor Hadžime Morijasu i sportski direktor FS Japana Jasaharu Sorimači raduju se utakmici protiv Srbije, jer će biti u prilici da se na nacionalnom nivou još jednom ogledaju protiv starog rivala iz domaćeg prvenstva Dragana Stojkovića Piksija i njegovog pomoćnika Katsuhita Kinošija.

Dvojica stručnjaka objasnili su zašto su se opredelili za Srbiju kao rivala na turniru Kirin kupu 12. juna u Kobeu. Japanci kažu da su pregovore započeli dok je još selektor bio Ljubiša Tumbaković:

– U to vreme će biti održan EURO 2020. Imali smo želju da se borimo protiv evropskog tima, a pregovarali smo sa Srbijom, najmoćnijim timom koji je ostao bez učešća na šampionatu. Međutim, tada im se selektor promenio, pa je priča nastavljena brzo kada im je došao novi trener koji je bio upoznat sa Japanom. Mislim da će to biti takmičarska utakmica jer su i Piksi i Kinoši u Japanu poznati treneri – rekao je Sorimači.

MN Press

U vreme kada je Stojković predvodio Nagoju, aktuelni selektor Japana sedeo je na klupi Hirošime, a igrali su i jedan protiv drugog kao aktivni fudbaleri. Sada se sastaju na sasvim novom nivou:

– Mnogo puta sam igrao protiv Stojkovića u Džej ligi i sećam se sjajnih mečeva iz igračkih vremena. Srećan sam što ću ponovo videti Stojkovića u Japanu i veoma sam srećan što mogu da predstavljam svoju zemlju protiv njegove reprezentacije. Srbija ima veliku moć. U svetu imaju mnogo vrhunskih igrača, pa bih poput njih da imamo iskustvo u takmičenju i da nam ovaj meč pomogne u pogledu daljeg napredovanja – rekao je Morijasu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike