Svet već ima dobitnika Zlatne lopte: Ko, ako ne N'Golo Kante!

30.05.2021

06:22 >> 07:48

0

Francuz briljirao u finalu Lige šampiona, kao i u celoj nokaut fazi Lige šampiona

Svet već ima dobitnika Zlatne lopte: Ko, ako ne N'Golo Kante!
Copyright Profimedia

Pobeda Čelsija u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija (1:0) otvorila je jedno važno pitanje koje će se rešavati pri kraju godine – da li je N’Golo Kante zaslužio Zlatnu loptu za najboljeg igrača godine.

Neumorni Francuz i sinoć u Portu nije prestajao da radi nevidljiv i toliko značajan posao u odbrani za svoju ekipu. Oduzeo je deset lopti, uvek bio miran kod predaje, ne tražeći pri tome najlakša rešenja zbog straha od greške, i spreman da povuče kontru u kojima je često bio prebrz i za svoje saigrače. Kante je zbog svega toga bio zvanično najbolji igrač finala.

– Neverovatno je. Uložili smo mnogo napora, dosta odricanja tokom sezone. Osećam sada ponos i radost. Ipak, to je sporedno šta ja osećam, glavno je to što smo uradili. Nadigrali smo ih, nagrađeni smo pobedom. To je rezultat velikog truda i rada čitave ekipe – rekao je Kante.

Prema statistici Opte, vezista je u finalu osvojio deset lopti, više nego bilo koji drugi igrač. Ali i posle takve jedne partije teško je bilo izvući od momka kao što je Kante neku zapaljivu izjavu:

– Zlatna lopta? Ne, uživam sad u tituli Lige šampiona, a posle dolazi EURO.

Kante nije propustio šansu da istakne značaj Tomasa Tuhela, koji je oporavio tim posle preuzimanja kormila od smenjenog Frenka Lamparda:

– Definitivno ga nećemo menjati – izjavio je omaleni Francuz.

Kante je bio i zvanično najbolji igrač utakmice u oba polufinalna duela sa Real Madridom.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike