Dragan Stojković Piksi: Nije bilo prevrata, FSS normalno funkcioniše!

31.05.2021

13:52 >> 13:59

0

Selektor orlova objasnio svoje viđenje poslednjih događaja na Terazijama 35

Dragan Stojković Piksi: Nije bilo prevrata, FSS normalno funkcioniše!
Copyright MN Press

Selektor Dragan Stojković Piksi objasnio je šta očekuje od igrača sa spiska koji će igrati dve prijateljske utakmice u Japanu protiv Jamajke i domaće selekcije. Piksi je rekao da su četvorica reprezentativaca otpala zbog povreda, a da su naknadno pozvani Nemanja Jović i Milan Makarić.

Piksi se osvrnuo i na probleme koji su se dešavali prethodnih dana u FSS, koji su neki opisali kao “prevrate” na vrhu.

– Nikakvog tu prevrata nije bilo. Gledam da budem maksimalno fokusiran prema sportskom delu posla u FSS, a da politiku Saveza ostavim drugim da se bave. Koliko vidim FSS normalno funkcioniše, imamo podršku i to mi je jako bitno. Ne želim da trošim vreme i pažnju na druge teme – rekao je Piksi.

Kvartet povređenih Vlahović, Mitrović, Lazović i Živković neće igrati naredne dve utakmice, ali su se oni uredno javili i na pregledima kod lekara reprezentacije otklonili svaku sumnju u svoj trenutnu spremnost da igraju:

– Jako je pohvalno što su svi igrači sinoć došli u Sportski centar u Staroj Pazovi kako bi se javili i otklonili sve dileme oko njihovog nastupa. To pokazuje njihov profesionalni odnos i privrženost nacionalnoj selekciji – rekao je Piksi.

Profimedia

Šta očekujete od Čestića i ostalih mladih fudbalera?

– Izražavam zadovoljstvo što ću imati priliku da radim i vidim na delu sve te igrače za koje smo procenili da su igrači sa velikim potencijalom. Njih pratimo, ja sam sam nekoliko puta imao priliku da ih gledam i da se lično uverim u njihov kvalitet. Sada mogu bez velike presije da pokažu šta imaju u svojim nogama. Jović, Joveljić, Čestić … Jedva čekam da ih vidim, oni su naš potencijal za budućnost. Ova ekipa koja sada bude išla za Japan, mislim da joj je prosek oko 24 godine. Jako mlada ekipa, ali ekipa koja jako dobro zna da igra.

Koliko poznajete naše protivnike u Japanu?

– Ne poznajem Jamajku, uopšte. tek očekujem informacije o njima, mada meni to i ne znači nešto, jer sam već mnogo puta rekao da ćemo biti fokusirani na ono što mi hoćemo, uz respekt prema protivniku. Znači mi samo Srbija i kako ćemo sebe prikazati. Da li ćemo biti ofanzivni? Pa, to i ne treba da se postavlja kao pitanje. To, jednostavno, mora tako!

MN Press

Da li mogu igrači sa ovog spiska da budu i na sledećem spisku?

– Naravno da očekujem da se neko nametne i za sledeći spisak kada budemo igrali kvalifikacione utakmice. O tome ćemo pričati kada se završe ove dve utakmice i kada budemo napravili rezime urađenog. Oni će svi dobiti šansu, na njima je da me uvere da imaju talenat za A tim.

Šta biste posavetovali Dušana Vlahovića za naredni prelazni rok: ostanak u Fjorentini ili odlazak u jači klub?

– Ja mogu Vlahovića samo da savetujem ono što se tiče igre i reprezentacije. Za ostalo su zaduženi ljudi koji vode brigu o njegovoj karijeri. Ono što mu ja mogu reći da bih voleo da ostane kao i dosad čvrsto na zemlji, da ne pokušava da poleti, jer onaj ko leti može da padne i da ga boli.

MN Press

Pre poziva Jovića nistezvali nijednog igrača Zvezde i Partizana?

– Gledao sam ova dva derbija i iskren da budem nisam baš oduševljen. Eto, kratko mišljenje! Mislim da će se i većina složiti sa mnom. Jović je pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. On je iz Partizana, dakle iz dva kluba, imamo jednog igrača.

Da li ćete kod selektora mlade reprezentacije Zvonka Živkovića insistirati da igraju na isti način kao A selekcija?

– Ne! Zašto? Sistem kao sistem, nije idealan, njih ćemo pustiti da razvijaju svoj sistem. Mi smo pokušali da ravijemo sistem sa trojicom pozadi, što ne znači da ćemo ga stalno primenjivati. Najvažanija je tehnika i da koristimo svoju inteligenciju. I ostale selekcije moraju da igraju svoju igru. Ako misle da treba da kopiraju nas, ja ću to podržati, ali neću zahtevati da bude pravilo.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike