Vlahović nije jedini Srbin kojeg Alegri sanja u novom Juventusu

06.06.2021

13:36 >> 13:39

0

Autor: Adam Štulić

Stara dama bi naredne sezone mogla s posebnom pažnjom da se prati u Srbiji

Vlahović nije jedini Srbin kojeg Alegri sanja u novom Juventusu
Copyright MN Press

Više nije tajna da je mladi srpski napadač Dušan Vlahović jedan od prioriteta Juventusa tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka, ali izgleda da on nije jedini Srbin koji je na radaru „stare dame“.

Sezona u kojoj su posle devet uzastopnih godina ostali bez nacionalnog trona uslovila je nekoliko promena u torinskom velikanu, što su rukovodećem, što u sportskom sektoru, a novi trener Masimilijano Alegri već je krenuo u stvaranje tima koji bi crno-belima trebalo da vrati primat u Seriji A.

Italijanski mediji pišu da bi Juventusov tima najveće „tumbanje“ trebalo da doživi u veznom redu, gde iskusni italijanski strateg želi najmanje dva kvalitetna rešenja, među kojima se na vrhu liste želja nalazi Sergej Milinković-Savić.

Reprezentativac „orlova“ dugo već figurira kao potencijalno pojačanje „stare dame“. Ipak, preveliki finansijski zahtevi, koje je postavio prvi čovek Lacija Klaudio Lotito uspešno su odbijali željene kupce od Sergeja, koji bi ovog leta konačno mogao da dobije zeleno svetlo za odlazak sa „Olimpika“.

Umesto traženih više od 100 miliona evra na ime obeštećenja, Lotito bi, prema pisanju medija na „čizmi“, bio zadovoljan i sa polovinom te sume, ali je pitanje koliko će Juveu ostati finansijskih sredstava u kasi, ako odluče da angažuju Vlahovića po svaku cenu.

Iz istog razloga od Torina je daleko i Pol Pogba, mada je, navodno, Alegri rukovodiocima izrazio želju da mu dovedu srpskog vezitu, čije bi angažovanje mogao da olakša odlazak Bernardeskija. U tom slučaju, prema saznanjima Italijana, Juventus bi Sergeju bio spreman da ponudi četiri miliona evra po sezoni, što je više nego što trenutno zarađuje u Laciju.

Ipak, kako su i Pogba i Milinković-Savić, u ovom trenutku, veliki zalogaj za Juventus, znatno realnija opcija za torinski klub je povratak Miralema Pjanića. S obzirom da se prošle sezone nije naigrao u Barseloni, bosanskohercegovački reprezentativac lako bi uskoro mogao da krene ka Italiji, za početak na jednogodišnju pozajmicu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike